Zavřít reklamu

Před několika lety se rozhodli zakladatelé ikonické herní společnosti ngmoco, zaměřující se na mobilní hry, že je čas na změnu. Postupně vybudovali studio N3etwork, které má ambice tvořit jedinečné, neotřelé a především kvalitní mobilní tituly. A jak jinak začít, než legendární hrou, jež definovala budoucnost – Tetrisem. Na první pohled se nejedná o nic zázračného, konec konců by nebyli první ani poslední, kdo si vzal na paškál další z nekonečné řady předělávek této nezapomenutelné hříčky. Vývojáři se však hodlají odlišit, což jasně dokazuje partnerství se společností The Tetris Company.

Tvůrci ze studia N3etwork mají v plánu nejen jednu, ale rovnou několik her na motivy Tetrisu. Jejich první počin se bude jmenovat Tetris Royale a nabídne mód až o 100 hráčích, který se až nápadně inspiroval u Battle Royale titulů. Víme, co si říkáte – jak hodlají vývojáři zapojit tolik hráčů do jediného zápasu? Inu, zní to sice nereálně, ale jeden takový pokus už tu byl. Stojí za ním Nintendo, jmenuje se Tetris 99 a je k mání exkluzivně na přenosné konzoli Nintendo Switch. Odvážný krok se nakonec vyplatil, hříčka se totiž dočkala kladné odezvy jak od hráčů, tak recenzentů. Princip zápasů je vcelku jednoduchý. Skládáte k sobě bloky tak jako normálně, jen bojujete o první příčku s 98 dalšími soupeři. Čím efektivnější kombo se vám podaří, tím více bodů dostanete.

Na velmi podobném konceptu staví i Tetris Royale, který ale jako bonus nabídne denní výzvy, za něž dostanete speciální schopnosti využitelné v boji a nejrůznější odměny. Pochopitelně nás čeká také klasický mód pro jednoho hráče a žebříčky, motivující náruživé hráče k soupeření o první příčky. Zatím to vypadá, že se máme na co těšit a hra by mohla zaujmout jak starší ročníky, kteří si tuhle legendu pamatují z dětství, tak nové hráče. Titulu se dočkáme na Androidu a iOS někdy během roku, vydání však proběhne nejprve ve Spojených státech a až později ve zbytku světa. Jak se vám chaotické skládání bloků líbí? Podniknete s Tetrisem výlet zpět do 80. let?

Tetris 99

Dnes nejčtenější

.