Zavřít reklamu

Vzhledem k tomu, že se společnost Facebook stala v poslední době jakýmsi „špehovacím“ zařízením, které nakládá s daty svých uživatelů nekorektně, tak možná má většina z vás jednu otázku. Jak se proti špehování chránit? Odpověď zní, že vcelku jednoduše – tedy alespoň v operačním systému iOS. Mobilní jablečný operační systém totiž disponuje speciální funkcí, která se stará o vaše soukromí. Jednoduše si tedy můžete nastavit, co všechno chcete s určitými aplikacemi sdílet, a co naopak ne. Pojďme se tedy v rámci tohoto článku podívat na to, co všechno můžete aplikaci Facebook zakázat, aby aplikace sama o sobě zůstala funkční, ale aby se toho Facebook o vás dozvěděl co možná nejméně.

Jak zajistit, aby vás Facebook nesledoval

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či na iPadu, kde chcete zajistit, aby vás Facebook nesledoval, přejděte do nativní aplikace Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na sekci Soukromí, kterou rozklikněte. Zde se nachází seznam všech služeb a popřípadě aplikací, které může iPhone ostatním aplikacím poskytnout. Začneme tedy možností Polohové služby. Po rozkliknutí si najděte aplikaci Facebook a nastavení polohových služeb u něj zvolte na Nikdy. Poté se vraťte zpět a v závislosti na tom, zdali na Facebook nahráváte obrázky, či nikoliv, se přepněte do sekce Fotky. Zde opět rozklikněte Facebook a nastavte možnost Nikdy. Poté se ještě přesuňte do sekce Bluetooth, MikrofonFotoaparát a u všech těchto možností opět najděte aplikaci Facebook a pomocí přepínače možnost využití deaktivujte.

Pomocí tohoto postupu můžete docílit toho, že Facebooku zakážete prakticky veškerý přístup ke službám, které váš iPhone či iPad nabízí. Konkrétně tedy můžete zakázat Facebooku přístup k polohovým službám, což je to nejzásadnější. Poté ještě můžete zakázat čtení a zápis fotografií, a dále také zakázat využití Bluetooth, mikrofonu a kamery. Pokud jste doteď měli strach, že vás nějakým způsobem Facebook sleduje, tak takto mu to můžete jednoduše překazit.

Dnes nejčtenější

.