Zavřít reklamu

Ačkoli Apple TV může v domácnosti sloužit jako poměrně mocné multimediální centrum, chybí jí nativní podpora tradičního televizního vysílání. Na řadu tak přichází aplikace od poskytovatelů internetových televizí (IPTV). Jednou z nich je mimo jiné také DIGI, která na začátku měsíce zamířila na Apple TV a nabízí vše, co byste od internetové televize očekávali. Službu jsme se proto rozhodli v redakci otestovat a zjistit, jak na Apple TV funguje a co všechno nabízí.

Český satelitní operátor DIGI TV není na trhu s internetovými televizemi žádným nováčkem. Už od roku 2016 společnost nabízí plnohodnotnou televizi přes internet a mobilní službu DIGI2GO, která je pod stejným názvem dostupná také jako aplikace pro iOS, Android a Windows. V případě tvOS je však k dispozici zcela nová aplikace DIGI, která využívá nativní a doporučený vzhled platformy Apple TV a nabízí další funkce jako je zobrazení programu či filtry živých přenosů i doporučených pořadů.

DIGI TV má v nabídce tři hlavní balíčky předplatného. Základní varianta za 349 Kč měsíčně obsahuje 76 kanálů (44 v HD). Balíček Maxi pak nabízí kompletní nabídku všech 110 kanálů (64 v HD) a vychází na 849 Kč měsíčně. V nabídce je také varianta Sport Plus pro milovníky sportu, v rámci které je k dispozici 20 sportovních kanálů (18 v HD) a jejíž měsíční paušál činí 349 Kč. Kromě toho lze základní programový balíček dle programové nabídky rozšířit ještě balíčkem Extra, případně dalšími doplňkovými balíčky Sport či HBO a Cinemax.

DIGI pro Apple TV

Prvotní nastavení služby, potažmo aplikace, je otázkou jen několika minut. Po stažení DIGI stačí zadat stejné přihlašovací údaje jako při sledování mobilní služby DIGI2GO z mobilu/tabletu či webové prohlížeče a následně svou Apple TV přidat na stránkách moje.digi2go.cz do seznamu zařízení. Službu je možné využívat až na čtyřech zařízeních současně, což je přijatelný limit i při využívání v rámci rodiny.

Samotná aplikace pro Apple TV je hned na první pohled přehledná, jelikož její vzhled se nese ve stejném designovém jazyce jako drtivá většina tvOS aplikací. Základním orientačním prvkem je rozdělení na pět hlavních sekcí (Živě, Program, Doporučené, Nahrané a Hledání), přičemž mezi ty nejzásadnější se řadí první dvě a poslední zmíněné.

Náhled na prostřední DIGI pro tvOS:

Sekce Živě funguje v podstatě stejně jako klasické televizní vysílání – zkrátka si okamžitě pustíte pořad, který na dané stanici aktuálně běží. Výhodu představuje zejména fakt, že pokud je film uprostřed děje, můžete si přehrávání posunout a sledovat jej od samotného začátku. Během přehrávání se pak můžete vyhnout i reklamám.

Kategorie Program nabízí klasickou programovou nabídku jednotlivých stanic podle dnů a hodin. Hlavní výhodou je, že si odvysílané pořady můžete zobrazit a přehrát i zpětně, a to celých 7 dní dozadu – jestliže tedy některý z nich nestihnete, můžete si jej zkrátka pustit kdykoli během týdne. Naproti tomu pořady, jejichž vysílání teprve proběhne, lze přímo v aplikaci pohodlně nahrát po stisknutí jednoho tlačítka. Jakmile se pořad odvysílá, uloží se do sekce Nahrané, kde bude k dispozici po dobu 30 dní.

DIGI pro Apple TV program 3

Velmi užitečné je také vyhledávání, které po zadání výrazu prohledá celý 7denní archiv. Právě díky široké nabídce programů lze mnohdy díky vyhledávání narazit na skutečně kvalitní filmy, které byly odvysílány například na HBO, a lze je okamžitě přehrát. A jestliže vyhledávání nepomůže, nabízí aplikace sekci Doporučené, kde jsou vám servírovány zajímavé pořady, u nichž si lze navíc nechat zobrazit filmy/seriály podobného charakteru.

Aplikaci jsme v redakci testovali několik týdnů a ani jednou jsme nenarazili na výpadky či nedostupnost kanálů. Značnou výhodou je, že DIGI adaptivně přizpůsobuje kvalitu vysílání na základě aktuálního internetového připojení, díky čemuž se výrazně omezí výskyt výpadků a nedochází ke zbytečně zdlouhavému načítání obsahu. Navíc pokud disponujete stabilním připojením, můžete sledovat řadu stanic v HD rozlišení, kde je kvalita obrazu citelně kvalitnější.

Z celkového hlediska se aplikace pro Apple TV povedla a nelze ji ohodnotit jinak než kladně. Je přehledná, rychlá, nabízí intuitivní uživatelské rozhraní, náhledy a informace o pořadech, možnost nahrávání, a hlavně zpětné přehrávání i chytré vyhledávání. Samotná služba je pak zajímavá především díky široké nabídce programů, kterou oceníte nejenom díky stanicím jako HBO, Cinemax či MTV, ale hlavně pro možnost sledovat anglickou Premier League, německou Bundesliga, italskou Serii A, španělskou LaLiga nebo tenisové turnaje ATP. DIGI TV představuje kvalitní alternativu k tradičnímu televiznímu vysílání s řadou nepřehlédnutelných výhod, která stojí rozhodně za vyzkoušení.

DIGI TV

Dnes nejčtenější

.