Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 30. července. V tento den nám totiž Apple přesně ve 23 hodin našeho času prozradí finanční výsledky za druhé kalendářní čtvrtletí tohoto kalendářního roku. V minulém kvartálu se Applu vcelku dařilo a tak je jasné, že se bude snažit na podobné úspěchy navázat.

Druhé kalendářní čtvrtletí bývá pro Apple zpravidla slabším, jelikož poptávka po iPhonech, které jsou alfou a omegou jeho fungování, klesá. Jablíčkáři, kteří po nich prahli, si je totiž zpravidla již stihli v předešlých měsících koupit a kdo to neučinil, už spíše čeká na září a představení nových modelů, aby mohl sáhnout buď po nich, nebo zakoupit starší modely za nižší cenu. Právě cena starších modelů totiž po představení nových iPhonů mírně klesá. Na druhou stranu, do druhého čtvrtletí by se mohly vcelku zajímavě promítnout prodeje nedávno představených iPadů, MacBooků a AirPods 2. generace.

Zajímavé bude i to, jak si Apple vedl v segmentu služeb a především pak, jak velký zájem je o jeho novou službu Apple News+. Ta je sice zatím dostupná pouze v několika málo zemích, podle dostupných informací se však těší slušné popularitě. Na druhou stranu zní od vydavatelů zapojených do služby hlasy, že ani zdaleka nenaplňuje jejich očekávání po stránce ziskovosti, což však může (a pravděpodobně i je) z velké části chyba Applu a toho, jak nastavil podmínky. Na Letem světem Applem vás budeme jako vždy celým večerem provázet a na probraná témata se zaměříme i ve dni následujícím.

Tim Cook Apple money rich FB

Dnes nejčtenější

.