Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Existuje spousta možností, jak si můžete rozbít iPhone. Bohužel, chytré telefony nejsou tanky a když nevlastníte vyloženého obrněnce, i menší pád udělá mnohdy pořádnou neplechu. Naštěstí je několik ověřených způsobů, které minimalizují podobné nehody a dokážete s nimi svůj iPhone uchránit.

Je naprosto pochopitelné, že nechcete na iPhonu nosit velký obal. Pouzdro iPhone sice částečně ochrání, ale díky němu nabyde na svém objemu a nemusí se vejít do kapsy od kalhot. Platí přitom téměř přímá úměra, která říká, že čím je pouzdro tenčí a lehčí, tím méně telefon ochrání. Kromě velikosti často vadí i snížené možnosti ovládání nebo časté zahřívání iPhonu pod pouzdrem.

Hlavní důvod, proč se vám rozbije displej

Rozbitý iPhone displej je snad nejčastější závadou. Ale hlavně je to nejviditelnější omezení, protože právě na obrazovku telefonu pořád koukáte. Praskliny na displeji jsou velmi otravné. V horším případě špatně funguje zobrazování informací na obrazovce a v tom případě už zařízení nelze používat vůbec.

Rozbít displej iPhonu je velmi snadné. Stačí pád na špatné místo a na obrazovce se vytvoří typický pavouk. Nemusíte být nešikové. Když do vás někdo strčí a iPhone spadne, nenesete žádnou vinu. Výsledek je ale stejný a musí se řešit. Co tvrdší povrch, na který iPhone dopadne, to horší následky budou.

Výměna a oprava displeje iPhonu není pro specialisty náročnou operací. Trvá pár hodin a ještě ten den, kdy dáte iPhone do opravy, ho můžete mít zpátky u sebe. Důležitý je i přesný rozsah závady, protože prasklé přední sklo je většinou na výměnu a opravu levnější než celý přední panel, který zobrazuje informace.

Vašemu iPhone nevyhnutelně dojde šťáva

Jednou energie dojde, takže iPhone znovu nabijete a jede se dál. Co když ale nejde nabít nebo vydrží jen pár hodin a už si žádá další palivo? Velmi pravděpodobně na tom bude vina baterie. Ta po čase přestává být schopna pracovat jako dříve a je pořád unavenější. Jedná se o běžný stav a po pár letech intenzivního používání se není čemu divit.

Také může nastat situace, kdy se iPhone začne samovolně vypínat. V tom případě je i tato závada pravděpodobně v baterii a je nejlepší ji vyměnit. Už dávno neplatí, že nejlepším způsobem, jak obnovit kondici baterie, je její úplné vybití a zase nabití. Naopak, úplně vybíjet současné baterie je hloupost. Spíše dbejte na to, abyste se s telefonem nedostávali pod 20 % zbývající výdrže.

Každá součástka iPhonu má svoji vitalitu a baterie patří k těm s nejkratším životem. Výměna baterie iPhone opět oživí a možná se po ní budete divit, jak je možné, že už jste k opravě nepřistoupili dříve.

Co dělat při utopení iPhone

iPhone a voda k sobě nejdou dohromady. I když v poslední době se toto zdánlivě neslučitelné spojení stává možné a nejnovější modely iPhonů jsou voděodolné, nevydrží ve vodě věčně. iPhone XS zvládne setrvat 30 minut v hloubce do 2 metrů. I tak ale hrozí jeho poškození.

Nemilou zprávou je, že Apple neposkytuje na poškození iPhonu vodou záruku. I když máte iPhone zbrusu nový a vinou vody přestane fungovat, servis může s naprosto čistým svědomím záruční opravu odmítnout. Pak už nepomůže nic jiného, než oprava po vniknutí vody do iPhone.

Ještě ale můžete zkusit záchranu vlastním přičiněním. Ať už se jedná o starší iPhone, nebo ten nejnovější, postup je stejný. V případě poruchy způsobené vniknutím vody co nejrychleji iPhone vypněte. Zabráníte tak elektrickému šoku a ochráníte základní desku. Dejte telefon někam na suché a teplé místo, vysuňte z něj zásuvku na SIM kartu a nechte ho přirozeně schnout. Některé rady ještě zmiňují rýži, která nasaje vlhkost ze zařízení, ale jsou to spíše babské povídačky.

broken-phone-contract

Dnes nejčtenější

.