Zavřít reklamu

Někdy se na trhu objeví hry, které na první pohled naprosto nedávají smysl a vy si jen lámete hlavu nad tím, zda to vývojáři vůbec myslí vážně. Jedním z dokonalých příkladů může být Goat Simulator, kde vás tvůrci nechali zahrát si za kozu, zmateně pobíhající okolo a ničící vše, co jí přijde do cesty. Tentokrát tu máme něco lehce vážnějšího, ale přesto se zasmějete. Titul Human: Fall Flat od studia 505 Games, zanedlouho slavící dva roky od vydání, si to totiž mašíruje přímo do App Store.

Píše se konec července roku 2016, venku je sotva dýchatelný vzduch a na Steamu vychází roztomilá, zvláštně vypadající hra. Grafickou stránkou zrovna neoslní, ale hráči si ji zamilují. Od té doby uběhly již téměř dva roky, během nichž se podařilo prodat přes 7 milionu kusů a získat přes 24 000 kladných recenzí. Necelý rok po vydání si titul našel cestu i na konzole, konkrétně PlayStation 4, Xbox One a přenosné Nintendo Switch. Netrvalo dlouho a hra se rozšířila jako virus také na Android, Linux, macOS a… zkrátka se objevila téměř na všem, kde šla spustit. A co je vlastně vaším cílem? Složitý příběh nečekejte, je to poměrně jednoduché – jste obyčejný člověk, který si má najít cestu ze zvláštních surrealistických snů.

Oficiální popis může sice naznačovat, že jde o banální záležitost, ale není tomu tak. Ke svému útěku zpět do reality bude potřeba naučit se fyzikální zákony, na nichž je hra stavěná. Budete zakopávat – možná dokonce i o vlastní nohy -, plácat sebou po zemi, skákat, šplhat, ničit věci a hodně padat. Více v téhle hříčce nehledejte. Vtip a pointa je však v tom, že z extrémně jednoduchého úkolu se může stát peklo. Navíc, na rozdíl od jiných her, nebudete mít žádné nadpřirozené schopnosti. Tak jako tak pro vás máme dobrou zprávu – tento počin od studia 505 Games si můžete zahrát již nyní na App Store. Doposud byl z jablečných zařízení dostupný pouze na macOS. Dokážete nespadnout?

[appbox appstore id1438091392]

Human: Fall Flat

 

Dnes nejčtenější

.