Zavřít reklamu

Loňským představením upgradované verze oblíbeného MacBooku Air Appl nejednoho svého fanouška velmi potěšil. Ze stařečka totiž udělal skutečného elegána, který splňuje valnou většinu parametrů moderní doby. Záměrně však říkám valnou a nikoliv naprostou. Krátce po zahájení prodejů si totiž začali jeho novopečení majitelé stěžovat na prachbídou kvalitu jeho FaceTime kamery, která je objektivně ještě nižší než u starších generací. Tím však problémy tohoto notebooku nekončí. Apple u něj totiž nyní musí řešit další problém.

Do autorizovaných servisů a Apple Storů začal kalifornský gigant rozesílat dokument, ve kterém informuje o objevení blíže nespecifikovaného problému se základní deskou. Tu je proto nutné vyměnit za novou, což dělá Apple samozřejmě zcela zdarma – zatím v rámci záruky. Dokument je zatím sice jen interní, dá se však očekávat, že se v následujících dnech Apple rozhodne na problém upozornit oficiální cestou buď skrze tiskovou zprávu či rozhovor v některém ze spřízněných médií. 

Jelikož Apple v dokumentu problém blíže nespecifikoval, není bohužel zcela jasné, jak přesně se projevuje. Na diskuzních fórech Applu se totiž mnoho stížností na problémy neobjevuje, byť poměrně často se tu vyskytují stížnosti na problémy s nabíjením – konkrétně na absolutní neschopnost notebooky nabít jelikož “nepřijímají” konektor či na nabíjení přerušované. Je tedy možné, že problémy souvisí právě s tím. Nicméně dle uniklého dokumentu, který se podařil získat kolegům z MacRumors, by se měla závada týkat jen velmi malého počtu strojů. 

Pokud vás tedy trápí jakékoliv problémy s vaším novým MacBookem Air, je možné, že jsou způsobovány právě špatnou základní deskou. Nejjednodušším řešením proto bude odnést váš notebook do autorizovaného servisu, který vám jej zkontroluje a zdarma opraví. Je však nutné počítat s tím, že vzhledem k náročnosti úkonu se tato oprava na počkání neprovádí. Od svého Macu si tak zaručeně pár dní odpočinete. 

macbook_air2018_5

Dnes nejčtenější

.