Zavřít reklamu

Aplikace Poznámky se Applu jednoduše povedla. Je jednoduchá, funguje skvěle napříč všemi vašimi zařízeními a většina uživatelů je na ni zvyklá. Jediná věc, která mi však vadí, je výchozí řazení záznamů. Ve výchozím nastavení je defaultně nastaveno, že se všechny záznamy v Poznámkách řadí podle data poslední úpravy. Vzhledem k tomu, že poznámky upravuji celkem často, tak jsem občas lehce rozladěný z toho, když se zběsile mění jejich pořadí. Naštěstí však na tuhle situaci inženýři v Applu mysleli a dali všem uživatelům možnost, aby si zvolili, jakým způsobem chtějí záznamy v aplikaci Poznámky řadit. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak můžete řazení poznámek jednoduše změnit.

Změna řazení poznámek v macOS

Pro změnu řazení záznamů v aplikaci Poznámky na Macu nebo MacBooku nejdříve otevřete samotnou aplikaci Poznámky. Po otevření klikněte v levé části horní lišty na tlačítko se zvýrazněným textem Poznámky. Zobrazí se rozevírací menu, ve kterém rozklikněte možnost Předvolby… V novém okně, které se zobrazí, už pouze stačí hned první položku Řazení poznámek, kde máte na výběr ze tří možností – Datum úpravy, Datum vytvoření a Název.

Změna řazení poznámek v iOS

Pokud chcete změnit řazení poznámek v iOS, tak na vašem iPhonu či iPadu otevřete nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na možnost Poznámky, kterou rozklikněte. Poté stačí sjet níže k podnadpisu Zobrazení. Tady otevřete kolonku Řazení poznámek a vyberte si ze tří možností – Datum úpravy, Datum vytvoření a Název.

Osobně mi nejvíce vyhovuje možnost řazení podle data vytvoření, avšak jakou možnost si ze tří dostupných zvolíte, tak to záleží jen a jen na vás. Někomu může pro lepší přehlednost vyhovovat řazení podle názvu, někdo možná poznámky tak často neupravuje, a tak po změně výchozího nastavení nikterak netouží. Každopádně je fajn, že jsme od jablečné společnosti dostali možnost volby.

ios-notes-poznamky-fb

Dnes nejčtenější

.