Zavřít reklamu

Když se řekne léto či dovolená, obrovskému množství Čechů se okamžitě vybaví Chorvatsko. Tato destinace je totiž mezi námi obrovsky oblíbená a tedy i každoročně hojně navštěvovaná. To ostatně potvrzují i statistiky českých úřadů, podle kterých se vloni do Chorvatska na pobyt delší než čtyři dny vydalo na 813 000 Čechů, o rok dříve to pak bylo dokonce 850 000. Je tedy prakticky jasné, že i mnohými našimi čtenáři budou milovníci tohoto přímořského státu, kteří se do něj buď chystají, nebo jsou již na cestě. Přesně těm by se mohly hodit tři appky, které vám v následujících řádcích představíme. 

Croatia Traffic Info – HAK

Pokud vyrážíte do Chorvatska autem, aplikace Croatia Traffic Info – HAK by ve vašem smartphonu chybět rozhodně neměla. Naleznete v ní totiž doslova vše potřebné od telefonních čísel na chorvatské asistenční služby, přes kontakty na záchranné složky až po informace o automotoklubech, cenách paliv, nejbližších benzínkách či webkamerách dálnic. Po grafické stránce se navíc jedná o aplikaci skutečně velmi povedenou a přehlednou, díky čemuž je práce s ní radost. Drobnou kaňkou je tu jen absence češtiny, což je vzhledem k tomu, jak moc je Chorvatsko Čechy vyhledávané svým způsobem zvláštní. 

[appbox appstore id445593439]

HAKmap

Spolu s předešlou aplikací byste měli do iPhonu rozhodně stáhnout i její doplněk v podobě appky HAKmap. Jak už její název napovídá, jedná se o mapovou aplikaci, která slouží především k navigaci po Chorvatsku. Kromě cesty vám však po nastavení parametrů vašeho auta ukáže i to, kolik vás budou cesty průměrně stát a to jak z hlediska benzínu či nafty, tak i z hlediska lodní přepravy. V appce se totiž dozvíte i přesné ceny trajektů, což se zkrátka hodí. Po designové stránce se má sice ještě hodně co od své výše zmíněné kolegyně učit, využívat se však dá bez problémů a myslím, že svůj účel tím pádem plní.

[appbox appstore id949456715]

Croatia – Travel Guide and Offline Map

Míst, která stojí v Chorvatsku za návštěvu, je skutečně obrovské množství. Zatímco některá jsou však již turisticky „propálená“, jiná kouzelná zákoutí této země jsou mnohdy zbytečně opomíjená. Nebylo by tedy fajn mít o všem, co stojí v této zemi za návštěvu, dokonalý přehled? Pokud je vaše odpověď na tuto otázku kladná, aplikace Croatia – Travel Guide and Offline Map by se vám mohla líbit. Zjednodušeně by se dala popsat jako komplexní turistický průvodce touto zemí nabízející spousty informací (v angličtině) či dokonce možnost zarezervovat si různé výlety. Potěší i možnost navigace v offline mapě, díky které se ve spletitých uličkách starobylých měst neztratíte.

[appbox appstore id517678544]

Nautical Info Service Croatia

Chystáte se v Chorvatsku vyplout na moře a brázdit je na něčem větším, nežli na nafukovacím lehátku či šlapadle? Pak by neměla ve vašem telefonu chybět appka, kterou vydalo tamní ministerstvo námořnictví. Ta cílí právě na turisty s námořními choutkami a snaží se jim jejich brázdění moří co nejvíce usnadnit. V jednoduché aplikaci naleznete pravidla plavby se spoustou doplňujících informací, předpověď počasí, kontakty na veřejné služby, přístavy a kotviště či tlačítko pro přivolání pomoci, díky kterému ušetříte drahocenné sekundy v případě potíží. Máte-li tedy choutky mořských vlků, rozhodně appku stahujte.

[appbox appstore id1134146644]

Simply Learn Croatian 

Přestože se chorvatština češtině vcelku dost podobá a není tedy problém se s tamními obyvateli domluvit, určitě není na škodu se přeci jen pár frází v jejich mateřštině. V tom vám může skvěle pomoci aplikace Simply Learn Croatian, která – jak už její název napovídá – vás poměrně hravou formou naučí základy chorvatštiny. Super je, že aplikace přímo počítá s tím, že jste turista a proto vás učí chorvatsky podle „kategorií“ – tedy například slovíčka a fráze potřebná k rezervaci hotelů, k nakupování či k objednání jídla v restauraci. Zkrátka věci, které v běžném životě oceníte.

[appbox appstore id1224530381 ]

dubrovnik fb

Dnes nejčtenější

.