Zavřít reklamu

V dnešním testu se podíváme na populární bezdrátový reproduktor od společnosti Niceboy, konkrétně jde o model Raze 2 Ego. Ten se prodává za něco málo přes tisíc korun a i díky tomu je v segmentu levnějších bezdrátových reproduktorů velmi populární. Stojí za to?

Technické specifikace

Nejprve nahlédněme do oficiálních specifikací, kterými se výrobce u tohoto modelu chlubí. Jedná se o bezdrátový reproduktor s celkovým výkonem 12 W a dvojicí 50 mm měničů s podporovaným frekvenčním pásmem od 150 Hz do 20 kHz. Zvuk je možné přehrávat jak za pomocí Bluetooth 5.0, tak skrze integrovaný slot pro microSD kartu nebo je dostupný i FM tuner. Výrobce do modelu Raze 2 Ego implementoval také mikrofony pro konferenční hovory, baterii s až 11 hodinovou výdrží (1200 mAh), to vše při zachování kompaktních rozměrů a příjemné váhy (500 gramů). Z hlediska konektivity je možné do reproduktoru zapojit ještě klasický audio konektor, nebo přečte také hudbu uloženou na USB flash disku.

Zpracování a ovládání

Z hlediska zpracování zde na první pohled není moc co vytknout. Design a použité materiály jsou velmi podobné jiným etalonům tohoto segmentu, pogumované plasty a textilní přebal rozhodně neurazí. Gumové nožičky pomohou se stabilitou, která však není ideální. Pokud by byly nožičky větší (ideálně přes celou délku zařízení) stabilita by byla mnohem lepší. Takto se reproduktor rád kutálí jinam, a to i po sebemenším drknutí. Na horní straně reproduktoru najdeme ještě očko pro provléknutí textilního poutka (v balení) pro snazší přenášení.

Ovládací prvky zde najdeme běžné. Na horní straně reproduktoru jsou pogumovaná tlačítka pro funkce play/pause, snižování/zvyšování hlasitosti, přepínání písniček a vypnutí/zapnutí reproduktoru (při krátkém stisknutí se přepne na FM tuner). Na zadní straně pak najdeme ještě gumovou záslepku, za kterou se nachází porty pro veškerou nebezdrátovou konektivitu – tedy USB, AUX (kabel v balení), microSD a microUSB pro potřeby nabíjení.

Niceboy Raze 2 Ego (4)

Zvukový projev

Po zvukové stránce hraje reproduktor tak, jak naznačuje jeho cena. Zvuk disponuje výraznějším středovým pásmem, naopak basy nejsou výrazněji akcentovány, což je ale ve finále dobře. Při nižších hlasitostech je zvukový projev slušný, jakmile však přesáhnete nějakých 70% hlasitosti, jednotlivé detaily se začínají pomalu ztrácet a zvukový projev se slévá dohromady. To je však vzhledem k pořizovací ceně pochopitelné, Niceboy Raze 2 Ego rozhodně není určený pro audiofily a nenáročné posluchače rozhodně neurazí. Co naopak potěší je možnost konektivity, která je v tomto segmentu značně nadprůměrná. Nejste tak odkázaní jen na jeden externí zdroj přes Bluetooth, ale můžete využít také flashdisk či rovnou microSD kartu.

Resumé

Niceboy Raze 2 Ego je určený těm, kdo hledají levný, ale stále použitelný bezdrátový reproduktor z důvodu, že si nechtějí pouštět hudbu (z často) tragických repráčků v telefonech. Nenároční posluchači nebudou mít se zvukovým profilem problém, možnost, díky kompaktním rozměrům se reproduktor vejde prakticky kamkoliv. Ideální společník třeba pod stan či jinam na výlet.

Niceboy Raze 2 Ego (5)
Niceboy Raze 2 Ego (4)

Dnes nejčtenější

.