Zavřít reklamu

Her na motivy Pokémonů vychází nepřeberné množství. Pokud se však zaměříme čistě na mobilní odvětví, pravděpodobně si vzpomenete jen na neuvěřitelný hit léta roku 2016 – Pokémon GO.  Šílenství zachvátilo desítky milionů lidí po celém světě a situace dospěla tak daleko, že o hře informovala dokonce i média. Humbuk od té doby sice značně utichl, ale to neznamená, že se zastavil příliv mobilních titulů. Jedním z těch nadcházejících je například Pokémon Masters, jehož se na iOS dočkáme již toto léto. Co vše nás po hození Pokéballu čeká?

Oznámení Pokémon Masters jsme se dočkali doslova za pět minut dvanáct. Ne vždy je trendem oznamovat hru chvíli před vydáním. S tím si však vývojáři z The Pokémon Company rozhodně hlavu nedělali a s velkou slávu nás zasypali spoustou detailů. První a poměrně důležitou novinkou je partnerství mezi zmíněnou společností a tvůrci z DeNA. Pokud vám jméno studia nic neříká, jedná se o vývojáře stojící za hrami jako Fire Emblem Heroes nebo Animal Crossing: Pocket Camp. Obě se těší poměrně velké oblibě a zaslouženě sklízí kladné recenze. V Pokémon Masters nás čeká dobrodružství s vlastním týmem trenérů, s nimiž se můžeme po zformování skupiny vrhnout do bitev tři na tři proti umělé inteligenci. Teď však teprve přichází ta zajímavá část.

Hra je zasazena v lokalitě Island of Pasio, kde se pravidla bitev výrazně liší od ostatních regionů. Místo klasických tahů na kola se máme připravit na novou funkci zvanou „sync pairs“. Ta vám dovolí zformovat tým se známými trenéry z předchozích Pokémon her a dá vám na výběr až z 65 postav. Bohužel, či bohudík tak nebudeme moci Pokémony chytat, vše se bude točit pouze kolem bitev mezi trenéry. Dobrou zprávou je, že se budou odehrávat v reálném čase a v módu tři na tři. Zároveň nás nemine možnost využívat léčící předměty, zvyšující obranyschopnost Pokémona. Uvidíme, zda toto nové pojetí bude ku prospěchu, či nikoliv. V každém případě se hry dočkáme již během léta na iOS a Android zařízeních.

Pokémon Masters

Dnes nejčtenější

.