Zavřít reklamu

Společnost Apple se podle posledních zpráv chystá investovat 100 milionů dolarů do firmy Japan Display, která byla jedním z jejich dodavatelů. Japan Display se v poslední době potýkal s nemalými problémy. Ty byly kromě jiného způsobeny zhoršením prodeje iPhonů, ale také přechodem Applu na OLED displeje, přičemž Japan Display dodával cupertinské společnosti LCD panely. Svou investicí chce Apple podpořit restrukturalizaci společnosti Japan Display.

iPhone XR disponuje LCD displejem:

 

V současné chvíli tvoří zakázky Applu 60 % všech zakázek Japan Display. Jablečná společnost má ale údajně v plánu přesunout pod Japan Display také výrobu LCD panelů, která dosud probíhala v Číně. Není to poprvé, co Apple zainvestoval do Japan Display. V roce 2015 například údajně uhradil většinu nákladů ve výši 1,5 miliardy dolaru, spojených s náklady na výstavbu nové továrny na LCD displeje. Apple měl podle dohody získávat procenta z každého prodaného displeje. V březnu se nicméně objevily zprávy, že Japan Display Applu stále dluží 1,5 miliardy dolaru. Apple v květnu přislíbil, že na platbu počká. Kvůli přechodu Applu na OLED panely a snížení míry prodeje iPhonů běžel provoz Japan Display jen z poloviny kapacity.

Apple má nicméně stále ještě nemalý zájem na tom, aby byl Japan Display jeho dodavatelem. Firma vyrábí například OLED displeje pro Apple Watch, stejně jako LCD panely pro iPhone XR i některé starší modely, které jsou stále ještě v prodeji. Zatímco v roce 2017 činily ztráty společnosti Japan Display 260 milionů dolarů, loni to byly již 2,3 miliardy dolaru.

XR-fb

Dnes nejčtenější

.