Zavřít reklamu

Zatímco procesory pro iPhony, iPady, Apple Watch či Apple TV si Apple navrhuje sám, v případě počítačů Mac spoléhá na Intel. To by se však mělo podle mnoha analytiků již zanedlouho změnit. I procesory pro Macy totiž mají již za pár let pocházet z dílny Applu, díky čemuž by tak mohly být dokonale přizpůsobené potřebám Applu a tím pádem by tak mohly jablečné počítače dostat na zcela novou úroveň. A jak se zdá, Apple s pracemi na nich nelení. 

Procesorem od Applu by se mohl v budoucnu pochlubit i podobný Mac: 

Tým pracující na procesorech pro Mac nyní posílí další skutečně zvučné jméno – konkrétně Mike Filippo. Ten má na svém kontě obrovské množství zkušeností právě z oboru procesorů, jelikož působil dlouhé roky, konkrétně mezi lety 2009 až 2019, u ARM Holdings, Intelu či ADM. Všude působil jako architekt procesorů, přičemž v Intelu dokonce v letech 1996 až 2004 procesorové architekty vedl. Zkušeností s procesory by tedy měl mít skutečně na rozdávání. Podílet se totiž měl například na procesorech Cortex-A76, Cortex-A72, Cortex-A57 a na blížících se 7nm a 5nm m čipsetech. A právě ty se budou při vývoji čipsetů pro Macy rozhodně hodit. 

arm-apple-mike-filippo-800x854

Kdy bychom se mohli prvních Maců s jablečnými procesory na pultech obchodů dočkat je v tuto chvíli zatím nejasné. Apple totiž práce na tomto velmi důležitém komponentu zatím ani nepotvrdil. Analytici jsou však díky spoustě indícií z uplynulých měsíců přesvědčeni o tom, že první vlaštovky dorazí již příští rok. Je však více než pravděpodobné, že svá vlastní řešení bude Apple nasazovat pozvolna, aby je řádně otestoval a ujistil se, že odklon od Intelu se na kvalitě Maců nepodepíše. Vzhledem k tomu, jak dlouho má již údajně na procesorech pracovat se však dá u tohoto projektu očekávat úspěch.

Macbook gucci batoh

Dnes nejčtenější

.