Zavřít reklamu

Slovensko není ani zdaleka jedinou zemí, která se dnes dočkala spuštění jablečné platební služby Apple Pay. Možnost přidání karty do Wallet totiž hlásí uživatelé z dalších dvanácti evropských států. Naleznete mezi nimi i oblíbené dovolenkové destinace Čechů jako třeba Řecko, Bulharsko či Chorvatsko. 

Takto jednoduše lze Apple Pay zaktivovat: 

Apple se v minulých měsících netajil tím, že má se spouštěním Apple Pay pro letošek skutečně velké plány, které chce za každou cenu splnit. Na dnešek si proto naplánoval spuštění služby v hned třinácti státech, konkrétně Bulharsku, Chorvatsku, na Kypru, v Estonsku, Řecku, Litvě, Lotyšsku, Lichtenštejnsku, Portugalsku, Rumunsku, na Slovinsku, na Malně a na Slovensku. V těchto zemích mohli doposud platit iPhony jen turisté ze zemí podporujících Apple Pay či uživatelé, kteří si jablečnou platební službu zřídili přes některou ze zahraničních bank umožňujících toto využití. Ode dneška si však iPhonem zaplatí o tamní obyvatelé, přičemž jedinou podmínkou je podpora služby jejich bankou. 

 

Díky spuštění Apple Pay ve velkém množství nových států je prakticky jasné, že popularita služby v následujících měsících opět výrazně poroste. S tím pak jdou ruku v ruce i zisky, které z ní Applu půjdou do kapsy. Zatímco její uživatele nestojí využívání ani korunu, banky Applu musí vyplácet drobné poplatky, které se však nasčítají a ve výsledku se pro Apple budou postupem času stávat čím dál důležitější složkou jeho zisku. Přesná statistická čísla týkající se Apple Pay by mohl kalifornský gigant alespoň částečně odtajnit na blížícím se oznamování finančních výsledků za druhé čtvrtletí letošního roku. 

apple pay poland

Dnes nejčtenější

.