Zavřít reklamu

Včera se na našem magazínu objevil článek, ve kterém jsme si ukázali, jakým způsobem můžete jednoduše získat levné letenky do vašich cílových destinací. Koupí levné letenky jste ušetřili doopravdy velkou, snad i největší částku peněz. Ušetřit však můžete i dále, a to na ubytování. Vzhledem k tomu, že hodně dobrodružných skupinek či párů, které se vydají na dovolenou, využívají ubytování prakticky jen k přespání, tak nepotřebují pětihvězdičkový hotel s all-inclusive. Stačí pár místností s postelemi a popřípadě kuchyňka. Nic víc není třeba. Pokud tedy potřebujete najít útulné a hlavně levné ubytování, tak se vám určitě budou hodit dnešní tipy na aplikace k hledání levného ubytování.

Airbnb

Bezkonkurenčně nejlepší je ve svém odvětví Airbnb. Pokud hledáte levné ubytování, tak je právě Airbnb tou aplikací, kterou hledáte. Celá služba funguje na takovém principu, že lidé pronajímají svoje nemovitosti ostatním lidem. V praxi to funguje například tak, že si můžete pronajmout například jeden pokoj v celém bytě. Osobně jsem na dovolené Airbnb využil již několikrát, jeden z mých kamarádů dokonce cestuje velice často a ubytování si hledá pouze přes Airbnb. Přímo v aplikaci si za vaše ubytování zaplatíte a to nejlepší na tom je, že se můžete ihned spojit s majitelem. Jak už to ale bývá, lidi jsou různí. Občas tak můžete narazit na méně příjemného majitele, avšak s tím musíte u lowcost dovolené jednoduše počítat.

[appbox appstore 401626263]

Booking.com

Booking.com je jednou z nejpopulárnějších aplikací pro vyhledávání hotelů, penzionů a apartmánů po celém světě. S výběrem vám nejvíce pomůže hodnocení uživatelů. Jak už jsem ale zmínil, tak se ve vyhledávání zobrazují jen hotely, apod. Prvky Airbnb zde tedy nenaleznete, avšak to rozhodně neznamená, že pomocí aplikace Booking.com nenajdete levný hotel. Na druhou stranu, s Bookingem málokdy narazíte na nepříjemného majitele. Při vyhledávání ubytování navíc můžete využít zobrazení na mapách, takže si vždy budete jisti, že se vaše ubytování nachází tam, kde potřebujete.

[appbox appstore 367003839]

HotelTonight

Jak už si můžete v názvu všimnout, tak v tomto případě si budete moci pronajmout prakticky jen hotely. Hotely však často bývají velmi drahé. Aplikace HotelTonight si však staví na tom, že vám zobrazí last minute nabídky za opravdu skvělé ceny. Hodí se tak cestovatelům, kteří řeší ubytování na poslední chvíli a nic neřeší předem. Pokud tedy máte rádi vzrůšo a rádi žijete s pocitem, že ještě nemáte kde přes noc schovat hlavu, tak můžete využít aplikace HotelTonight, která vás zvládne na poslední chvíli ubytovat i pozdě večer a za dobrou cenu.

[appbox appstore 407690035]

Trivago

Aplikace Trivago je hotelový srovnávač, který dokáže najít všechny hotely z více než 200 stránek. Poté vám zobrazí tu nabídku, která vás vyjde nejlevněji. Vše je přehledné a na jednom místě. Trivago funguje naprosto jednoduše. Do aplikace zadáte, v jaké lokaci chcete hotel najít. Poté zadáte datum příjezdu a datum odjezdu a potvrdíte vyhledávání. V databázi Trivago je více, než jeden milion hotelů. Můžete si tak být prakticky jistí, že ubytování vždy najdete. Bohužel se však v tomto případě Trivago tolik nehodí pro lowcost cestování.

[appbox appstore 376888389]

Auto nebo „širák“

Pokud se vám z nějakého důvodu nepodařilo najít žádný hotel, tak se rozhodně nebojte přespat v autě. Většina aut má sklapovací sedačky, takže se rozhodně bez sebemenšího problému vlezete do kufru. Vše, co vám k pohodlnému přespání bude stačit, je spacák. Ne všude je však přespání v autě dovoleno. Pokud se chystáte například do Belgie, Chorvatska, Itálie, Maďarska, Německa, Nizozemí, Rakouska, Ruska, Řecka, Slovenska, Srbska, anebo Švýcarska, tak byste se měli přespávání v autě vyhnout. V těchto státech je přespávání v autě zakázáno a hrozí vám nemalé pokuty. To samé platí i v případě přespávání pod širým nebem.

Závěr

Pokud hledáte lowcost ubytování, tak musíte počítat s tím, že se doopravdy nebude jednat o skvělý hotel. Nesmíte se tedy leknout různých závad. Vždy si s sebou přibalte spacák, abyste jej klidně i v hotelu či apartmánu mohli použít. Nikdy totiž nevíte, jaké překvapení váš může při příchodu na ubytování čekat. Pokud budete mít štěstí, tak vás celá dovolená může vyjít tak říkajíc „za hubičku“.

pani cestuje drzi kufr v ruce

Dnes nejčtenější

.