Zavřít reklamu

Společnost Apple dnes oficiálně potvrdila své plány na expanzi do Seattlu. Kristina Raspe a starostka Seattlu Jenny Durkan se dnes zúčastnily tiskové konference, na níž bylo oficiálně oznámeno, že ve městě bude zprovozněn nový kampus společnosti, který se stane místem pro dvě tisícovky zaměstnanců.

Po Apple Parku rozšiřuje  cupertinská společnost svou působnost i do Seattlu:

První dvě stovky pracovníků by měly být najaty ještě do konce letošního roku, k zapojení ostatních by mělo dojít v horizontu příštích pěti let. Apple nicméně nebude v Seattlu úplným nováčkem – město se v minulosti stalo domovem pro týmy, pracující na iCloudu a umělé inteligenci, a firma zde v současné době zaměstnává okolo pěti stovek lidí.

Přesnou lokaci svého nového seatlleského sídla Apple na tiskové konferenci neprozradil, spekuluje se ale o tom, že by se jím mohly stát nově vybudované prostory na South Lake Union. Ty by měly být schopné pojmout až 4500 zaměstnanců a rozkládají se ve dvou dvanáctipodlažních budovách. Starostka označila při tiskové konferenci expanzi Applu do Seattlu jako důkaz toho, že město neustále roste a vytváří nové příležitosti. „Expanze Applu do Seattlu je dalším příkladem rostoucích příležitostí, které náš region a naše město nabízí.“

Kromě oznámení jako takového nicméně na zmíněné tiskové konferenci nezazněly žádné další detaily. Nový kampus by měl své brány otevřít do konce letošního roku a práci by zde měli najít specialisté na hardware i software. Podle starostky Seattlu je otevření nových pracovních míst důkazem, že město disponuje opravdu schopnými talenty. Starostka zároveň věří, že expanze Applu zajistí do budoucna také pracovní příležitosti pro mladší generaci.

Tiskova konference k expanzi Applu do Seattlu

Dnes nejčtenější

.