Zavřít reklamu

Přípravy na dovolenou vrcholí, termíny odletu se blíží a pomalu začínáme ze skříní vytahovat cestovní kufry. Při balení si odškrtáváme seznam věcí, abychom na nic důležitého nezapomněli. Nasedáme do auta, popřípadě do taxíku, a natěšení jedeme na letiště s vidinou toho, jak se za několik hodin už budeme opalovat na pláži. V tom si však na letišti uvědomíme jednu zásadní věc. Při všem tom balení a odškrtávání věcí jsme si zapomněli sjednat cestovní pojištění. Co teď? Dovolenou si tímto v dnešní moderní době určitě nezkazíte, jelikož má většina z nás k dispozici chytrý telefon s připojením k internetu.

Mezitím, co budete čekat na letišti na letadlo, tak se můžete pustit do vyřízení cestovního pojištění. Celkové vyřízení vám nebude trvat déle, než několik minut. Čím dál tím víc lidí navíc v dnešní době vyhledává vyřízení on-line, než aby zbytečně někam volali a pojištění řešili s nějakou osobu. Většina českých pojišťoven nabízí sjednání cestovních pojištění po internetu, kdy jen zadáte několik osobních údajů, vyberte datum a zaplatíte. Jaký tedy zvolit při uzavírání on-line cestovního pojištění postup?

Jak sjednat cestovní pojištění on-line

Nejzásadnější je, abyste si vybrali pojišťovnu, u které chcete pojištění sjednat. Osobně volím vždy tu pojišťovnu, u které mám uzavřené téměř veškeré pojistky. Přejděte tedy na web vaší oblíbené pojišťovny a hledejte kolonku s názvem Cestovní pojištění, popřípadě Sjednat pojištění on-line. Jakmile kolonku s tímto názvem najdete, tak ji rozklikněte. Poté už vám nezbývá nic jiného, než vyplnit základní údaje o pojištění. To znamená datum, cíl cesty, počet pojištěnců a popřípadě další příplatkové pojištění, které by se vám mohlo hodit. Jakmile máte vybráno, tak pokračujte ve vyplňování. Nyní budete muset zpravidla zadat informace o pojištěncích, tzn. jméno, příjmení, rodné číslo, bydliště a kontakt. Jakmile projdete vyplněním informací o všech pojištěncích, tak už si jen stačí v dalším kroku vše zkontrolovat a zaplatit.

Příklad vyřízení pojištění: 

Jediný zádrhel, který v tomto případě může vzniknout, se týká počátku pojištění. To totiž zpravidla nezačíná platit hned po zaplacení, ale po pár hodinách, maximálně pak jednom dni. Pokud se tedy rozhodnete pojištění uzavřít 25. 6. 2019 v 00:01, můžete být reálně pojištěni až od 26. 6. 2019. Zároveň doporučuji, abyste při platbě zvolili jako metodu platby platbu kartou. Je nejrychlejší a započítává se zpravidla ihned, popřípadě ten samý den. Pokud byste zvolili platbu skrze bankovní převod, tak musíte brát na vědomí, že převod může trvat až 3 pracovní dny.

Aplikace pojišťoven

Pokud si nechcete cestovní pojištění sjednávat na webu, tak můžete využít aplikací pojišťoven, které jsou dostupné v App Storu. Postup je vždy prakticky stejný. V aplikaci se akorát nejspíše budete muset přihlásit k vašemu účtu, který máte v pojišťovně zřízený. Na webu se naopak většinou můžete pojistit i u těch pojišťoven, u kterých nemáte zřízený žádný účet. V zásadě platí, že všechen postup musí být co možná nejjednodušší, abyste si pojištění zakoupili. Jednak je to pohodlné pro vás, a jednak si jednoduchým používáním získá pojišťovna více zákazníků.

Nezapomeňte na pojištění zdarma

Ještě před tím, než si pojištění objednáte, tak zkuste zapřemýšlet, zdali nemáte aktivní nějakou službu, ke které je cestovní pojištění zdarma. V případě, že máte například předplacené Twisto Premium, tak máte cestovní pojištění Uniqa pro celou rodinu zdarma. Podobné podmínky mají také zákazníci různých bank, například v případě zlaté karty u Komerční banky, apod.

Závěr

Jakmile budete mít sjednané pojištění, tak si můžete dovolenou začít užívat plnými doušky. Pouze si tedy dávejte pozor na to, od kdy je pojištění platné. Také byste u sebe měli mít vytisknuté dokumenty a kartu, která vám přijde na mail. Nepředpokládám však, že byste s sebou měli v kufru tiskárnu. Proto se ujistěte, že v případě nějakého neštěstí budete mít všechny dokumenty k dispozici alespoň právě na e-mailu. Pokud máte mobilní data, tak byste problém mít neměli, avšak v opačném případě si dokumenty uložte do paměti telefonu, anebo si udělejte jejich snímky obrazovky.

Pokud si tedy zapomenete sjednat pojištění, tak se v dnešní době nemusíte ničeho obávat. Jeho sjednání on-line je totiž velice jednoduchá záležitost a zvládne to každý zručnější uživatel mobilního telefonu. Pokud mezi zručnější uživatele nepatříte, tak se rozhodně nebojte telefonicky spojit s vaší pojišťovnou, která vám se sjednáním určitě ráda pomůže.

cestovni_pojisteni_fb

Dnes nejčtenější

.