Zavřít reklamu

Je pro vás nynější 15” MacBook Pro malý? Pak vás následující řádky nadchnou. Další zdroj totiž potvrdil práce Applu na zcela novém 16” modelu Pro, který by měl podle nich dorazit dokonce již na konci letošního roku. 

Koncept nového MacBooku Pro (Viktor Kadar):

 

Probíhající práce na novince potvrdil analytik IHS Markit Jeff Lin, jehož zdroje se v minulosti ukázaly jako jedny z nejpřesnějších. Ty nyní tvrdí, že je stroj již ve vývoji a pokud se Apple nesetká v následujících měsících s problémem, který by jeho dokončení oddálil, světu by jej měl ukázat již na podzim – konkrétně v září na Keynote věnované mimo jiné představení iPhonů. Pokud by se novinka světu neukázala zde, teoreticky by mohla dorazit o měsíc později na speciální říjnové Keynote zaměřené právě na Macy. 

O novince zatím příliš mnoho detailů nevíme. Podle zpráv analytika Ming-Chi Kua by však měla nabídnou pozměněný design a velmi úzké rámečky okolo displeje. Ten pak má mít podle zdrojů Jeffa Lina rozlišení 3072 x 1920 pixelů, čímž nynějších 2880 x 1800 pixelů 15” MacBooku Pro překoná. Poměrně zajímavé je, že by měl Apple vsadit na TFT-LCD, přestože měl údajně v uplynulých měsících jednat s dodavateli v čele se Samsungem o dodávkách OLEDů. 

Zda se prognózy Jeffa Lina týkající se nového MacBooku naplní či nikoliv je zatím ve hvězdách. Ze strany Applu se totiž potvrzení tohoto produktu zřejmě dočkáme až ve chvíli, kdy jej světu představí – tedy na podzim. Pravdou však je, že je o tomto obrovi v poslední době slyšet čím dál více a jeho příchod se tak zdá čím dál tím pravděpodobnější. 

koncept-macbook-pro-2019-fb

Dnes nejčtenější

.