Zavřít reklamu

Když Apple na úvodní Keynote letošní WWDC světu poprvé ukázal nový Mac Pro, vysloužil si jak spoustu pochvalných komentářů, tak i posměšků. Ty se točily především kolem jeho designu, který připomíná kvůli nesčetnému množství otvorů na přední a zadní straně spíše klasické kuchyňské struhadlo, nežli počítač. Mnozí uživatelé tak s nadsázkou označují tuto novinku za předražené struhadlo na sýr. Přemýšleli jste však nad tím, zda by šasi Macu Pro dokázalo skutečně sýr a potažmo i jiné potraviny nastrouhat?

Pokud ano a stále nad rozřešením bloumáte, máme pro vás skvělou zprávu. Na tuto otázku se totiž pokusil zodpověděl Youtuber Winston Moy. Ten si vyrobil repliku části šasi, se kterou se následně pokusil nastrouhat sýr. A pozor, replika nebyla rozhodně zpracována špatně. Youtuber jí totiž vyrobil z hliníku za pomocí frézy, díky čemuž by se měla s Macem Pro takřka shodovat. Na výsledek se můžete podívat ve videu pod tímto odstavcem. 

Jak můžete sami vidět, přestože může design Macu Pro struhadlo skutečně připomínat, sýr jím rozhodně tak snadno, jako běžným struhadlem nenastrouháte. Tomu se však samozřejmě nelze divit. Otvory totiž nebyly navrženy ke strouhání, ale k co nejlepšímu odvětrávání vzduchu z vnitřního systému počítače. To ostatně potvrzuje i jejich vcelku komplikovaný design, kterého si lze všimnout při jejich bližším prozkoumávání. 

Kdy přesně se Macu Pro na pultech obchodů dočkáme Apple bohužel neprozradil. Nechal se totiž jen slyšet, že tomu bude na podzim letošního roku, což je však pro něj relativně široký pojem. Vyloučit se navíc samozřejmě nedá ani to, že se prodeje vlivem problémů s výrobou či dokončením vývoje opět mírně posunou, jak tomu bylo například u HomePodu. Snad se však ničeho podobného nakonec nedočkáme.

mac-pro-tim-cook-wwdc-fb

Dnes nejčtenější

.