Zavřít reklamu

Legendární herní značka Sonic to jen tak nevzdává. Společnost SEGA s ní má stále velké plány, které dává jasně najevo. Posledním takovým krokem bylo oznámení setu několika her s tématikou olympijských her 2020, které se budou odehrávat v Tokiu. Dohromady si vývojáři vzali na paškál jeden multiplayerový titul, exkluzivitu na Switch, arkádu a mobilní hříčku. Právě na poslední jmenovanou položku se zaměříme.

Na letošní E3 japonská společnost oznámila plnohodnotný název, který ve finále zní Sonic at the Olympic Games – Tokyo 2020. Hry se dočkáme již koncem letošního roku na zařízeních s iOS a Androidem. Jak dobře si modrý ježek povede ještě uvidíme, ale SEGA udělala krok správným směrem jak kvůli zasazení, tak kvůli hlavnímu protagonistovi. Ježka Sonica zkrátka všichni milují a ve spojitosti s chystaným filmem Sonic the Hedgehog, jehož se dočkáme 7. listopadu, se jedná o perfektní kombinaci. A co se lokality týče, tam měli tvůrci poměrně jasno. Olympijských her v Tokiu se totiž dočkáme od 24. července do 9. srpna, takže hráči budou mít dostatek času nasát atmosféru a připravit se na léto.

Zatímco exkluzivita na Nintendo Switch obsáhne také Maria, chystaná hra na iOS a Android se bude muset obejít bez něj. Není třeba zoufat – gameplay zůstane více méně stejný. Nezbývá než čekat, zda úniky prozradí něco více o tom, zda by se italský instalatér mohl podívat také do mobilní hříčky. Tak jako tak, do té doby se fanoušci modrého ježka mohou těšit především na zmíněnou hru a film. Ten sice šokoval zvláštním vizuálním stylem Sonica, ale studio stojící za snímkem se nechalo slyšet, že design předělá. Snad to bude tentokrát k libosti hráčů, kteří na této herní legendě vyrůstali a jedná se pro ně až o citovou záležitost. Co si o chystaném filmu a hře myslíte? Odpovídají vašim představám, nebo byste dali přednost raději klasičtějším titulům?

maxresdefault

Dnes nejčtenější

.