Zavřít reklamu

Apple Watch jsou díky svým funkcím, designu a příslušenství nejoblíbenějšími chytrými hodinkami na světě. A tak tomu bude i nadále, podle průzkumu trhu zůstanou jablečné hodinky v čele tohoto segmentu minimálně do roku 2023, a to i za situace, kdy je trh s chytrými hodinkami stále košatější. Růst tržeb a prodeje se bude týkat i oblíbených jablečných bezdrátových sluchátek AirPods.

Apple Watch Series 4:

Analytici z IDC předpokládají, že celosvětový prodej chytrých hodinek vzroste o 43 %. Z 91,8 milionů, což je odhad prodejů pro rok 2019, na 131,6 milionů prodaných kusů v roce 2023. Zároveň analytici očekávají, že podíl Apple Watch na prodaných hodinkách v roce 2023 bude 25,9 %. Analytici výrazný nárůst prodejů odůvodňují skutečností, že výrobci se snaží stále častěji do svého nositelného příslušenství implementovat všemožné zdravotní funkce. Hodinky jsou už dnes dobrým pomocníkem pro zdravý životní styl a fitness. V horizontu čtyř let se také rovněž očekává výraznější propojení hodinek s více aplikacemi, a to především s aplikacemi nějakým způsobem spravující domácnosti uživatelů.

Co se bezdrátových sluchátek týče, podle IDC vzroste počet prodaných kusů z odhadovaných 72 milionů prodaných kusů v roce 2019 na 105,3 milionů, což znamená nárůst o 46 %. I zde analytici vidí jako důvod výrazné zlepšení funkcionality. Bezdrátová sluchátka se prý stanou primárním způsobem, jak komunikovat s hlasovými asistenty a rovněž se i zde budou v nějaké podobě vyskytovat zdravotní funkce.

apple watch fb

Dnes nejčtenější

.