Zavřít reklamu

Nedávno se na našem magazínu objevil článek, ve kterém jsme se zabývali voděodolností iPhonu. Populární začínají být také Apple Watch a pokud si myslíte, že ty jsou narozdíl od iPhonu vodotěsné, tak jste na obrovském omylu. Ve vodě sice vydrží o něco více, než iPhony, avšak to rozhodně neznamená, že se do nich nemůže dostat voda. V tomto článku už se nebudete zabývat pojmy vodotěsnost a voděodolnost, jelikož jsme si je vysvětlili v minulém článku. Jak je to tedy s voděodolností Apple Watch a co všechno s nimi můžete dělat ve vodě a vodním prostředí? Na tyto otázky se vám v rámci tohoto článku pokusím odpovědět.

Apple Watch (0), Apple Watch Series 1 vs ostatní Apple Watch

Hned na úvod bych si rád dovolil rozdělit Apple Watch (0) a Series 1 a všechny ostatní Apple Watch, tzn. Series 2, 3 a 4. První zmiňovaná dvojice je odolná proti polití a vodě, avšak neměli byste je do vody ponořovat. Konkrétně dostaly Apple Watch a Apple Watch Series 1 hodnocení IPX7, což znamená, že jsou hodinky chráněny proti ponoření do vody na 30 minut do hloubky 1 metru. Písmeno X poté znamená, že hodinky nebyly testovány proti odolnosti vůči prachu.

Pokud se podíváme na Apple Watch Series 2, 3 a 4, taky ty už můžeme ve vodě používat, konkrétně tedy při aktivitách u hladiny, čímž se rozumí především plavání. Jablečné hodinky byste neměli používat při přístrojovém potápění, vodním lyžování a dalších aktivitách, ve kterých se dostanou do kontaktu s vodou s vyšším tlakem, anebo do vyšších hloubek.

Sprchování se s Apple Watch

Někteří z vás se možná s jablečnými hodinkami sprchují. Sprchování by hodinkám nemělo vadit, avšak měly by se vyvarovat kontaktu s mýdlem, šampóny a dalšími kosmetickými přípravky – mohlo by totiž dojít ke znehodnocení voděodolnosti. Pokud by se stalo, že by hodinky přišly do kontaktu s jedním z výše jmenovaných, tak byste je měli opláchnout teplou čistou vodou a vysušit hadříkem.

Apple Watch Series 4:

Water Lock a voda v Apple Watch

Pokud používáte Apple Watch v kontaktu s vodou, tak byste měli aktivovat Water Lock. Water Lock je funkce, při které se deaktivuje displej hodinek, aby voda na hodinkách nezpůsobila pohyb v prostředí Apple Watch. Water Lock lze jednoduše deaktivovat poté, co otočíte digitální korunkou na boku vašich hodinek. Společně s deaktivací hodinky provedou zvukové opatření, pomocí kterého vytlačí vodu z reproduktorů. V případě, že ani po tomto kroku reproduktory nefungují, jak mají, tak jim dejte ještě chvíli na přirozené vzpamatování. Za žádných okolností se však nesnažte vodu z reproduktorů vyklepat anebo vytáhnout různými předměty. Mohli byste totiž narušit ochrannou membránu a bylo by to naposledy, co se vaše hodinky dostaly do kontaktu s vodou. Water Lock se spustí automaticky při spuštění cvičení ve vodě, popřípadě jej můžete ručně aktivovat v kontrolním centru stisknutím ikony kapky.

Po každé aktivitě ve vodě, ve které se nachází chlór (bazén) anebo sůl (moře), byste měli hodinky opláchnout v teplé vodě, a poté je usušit hadříkem.

Zhoršení stavu voděodolnosti

Voděodolnost vašich Apple Watch může být ovlivněna mnohými faktory. Aby vaše hodinky zůstaly co možná nejlépe voděodolné, tak si dávejte pozor na jejich pády, kontakt s kosmetickými přípravky, rozpouštědly, repelenty, opalovacími krémy, apod. Zároveň byste neměli Apple Watch nosit do páry, anebo do sauny. To samé platí i v případě řemínků. Zároveň berte v potaz, že pokud se vydáte s hodinkami na reklamaci a zjistí se, že v nich byla voda, tak bude vaše reklamace zamítnuta.

Závěr

Opět platí to, že při používání Apple Watch ve vodě musíte používat výhradně váš selský rozum. Dávejte si pozor na silné vodní proudy a sporty, při kterých se mohou vaše Apple Watch dostat do kontaktu s vodou s vysokým tlakem. Opět berte na vědomí, že voděodolnost není vodotěsnost a zároveň, že voděodolnost se může různými faktory, především u starších zařízení, zhoršit. Pokud navíc máte hodinky jakýmkoliv způsobem poškozeny, například ohnuté tělo či prasklý displej, tak se o ponoření do vody ani náhodou nepokoušejte.

Apple Watch ponorene do vody

Dnes nejčtenější

.