Zavřít reklamu

V App Storu sice najdete plejádu kvalitních AAA titulů a pozoruhodných her na bázi rozšířené reality, někdy ale není nad retro klasiku z 90. let, do nichž se vás pokusí vrátit plošinovka Unbroken Soul. Na rozdíl od podobně laděných her jako například Golden Axe se nejedná o pouhý port na mobilní zařízení. Vlastně právě naopak – vývojáři titul co nejvíce přizpůsobili ovládání na displeji, ale zároveň ponechali původní atmosféru, která jako by vypadla z konce minulého tisíciletí.

Hru si vzali na paškál tvůrci ze studia Chorrus Games. Nejedná se o úplně nováčky, za sebou mají hříčky jako The Quest Arena, Color War nebo Super Ninja. Přesto si však ukousli větší sousto, tak nezbývá než čekat, jak se s tím poperou. A o co ve hře vůbec půjde? Hluboký příběh spíše nečekejte. Celá pointa spočívá v originálním vizuálním stylu a protagonistovi, který se bude prosekávat hordami nepřátel. Na výběr budete mít útok na blízko klasickým mečem, nebo můžete prošpikovat nepřátele na dálku svými šípy. Jako příjemný bonus se můžete těšit na wall jumpy, epické boje s bossy a neotřelý design úrovní.

Zatímco gameplay přípomíná standardní skákačku, atmosféru dokresluje právě vizuální styl. Ten připomíná devadesátá léta svou jednoduchostí a 16 bitovým nádechem. Milovníky starších her tedy titul rozhodně potěší a nováčky možná zasvětí do tajů předešlých generací herních konzolí a handheldů. Uvidíme, jak se vývojářům podaří vypiplat optimalizaci a především ovládání. Právě tato složka bude pro úspěch, či neúspěch stěžejní. Na klávesnici a myši, případně gamepadu není úplně co řešit, ale dotykový displej by mohl být oříšek. Hra bude mít nadmíru rychlé tempo a pokud tvůrci ovládání dostatečně nevyladí, většinu lidí to zbytečně odradí. Tak či onak, hry se dočkáme ke konci června na App Storu. Co na pokus o oživení tohoto stylu říkáte? Líbí se vám, nebo máte raději moderní grafiku se vším všudy, bez kompromisů?

Unbroken-Soul-780x413

Dnes nejčtenější

.