Zavřít reklamu

Určitě jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste v aplikaci Fotoaparát na iPhonu či iPadu chtěli něco za normálních podmínek vyfotit, avšak z ničeho nic se aktivoval blesk. Vám se zdálo, že se aplikace zaseknula, zařízení jste tedy oddálili a teprve v tom došlo k vyfocení fotografie – z nějakého důvodu s bleskem. Vzhledem k tomu, že pro vás, naše čtenáře, píšu návody téměř dva roky, tak mě v poslední době už žádný trik v iOS nepřekvapí. V tomto případě je tomu ale jinak. I přesto, že na focení používám jen aplikaci Fotoaparát, tak jsem si nikdy nevšiml, že lze vcelku jednoduše určit, zdali se blesk při focení aktivuje, či nikoliv.

Abyste při focení mohli zjistit, zdali se blesk aktivuje, tak je samozřejmě nutné, aby byl nastaven na polohu Auto. V případě, že byste měli blesk nastavený v poloze Zapnuto, anebo Vypnuto, tak je vždy jisté, zdali se blesk aktivuje, či nikoliv. Pokud tedy máte nastavený automatický režim, tak vám jen stačí sledovat horní část displeje. V případě, že je fotografie, kterou se chystáte vyfotit, příliš tmavá, tak se aktivuje oranžový indikátor s ikonou blesku. Naopak, v případě, že je scéna dostatečně jasná, tak se indikátor nezobrazí, popřípadě zmizí.

Operační systém iOS je tedy ještě stále i pro mě plný překvapení. Občas jsem při používání Fotoaparátu nechápal, proč se v některých nelogických případech aktivoval blesk. Blesk se opravdu snažím využívat jen v krajní nouzi, jelikož při jeho použití dochází k vcelku nepřirozenému osvětlení. Nyní jsem konečně schopný si předem ověřit, zdali se blesk aktivuje. Pokud to není vhodné, tak mohu ještě před vyfocením přepnout blesk do polohy Vypnuto, aby se vůbec neaktivoval. Víte o nějakých podobných maličkostech, které máte denně před očima, ale nevšímáte si jich? Pokud ano, určitě nám to dejte vědět do komentářů.

Dual camera 05

Dnes nejčtenější

.