Zavřít reklamu

Pamatujete si na příchod iOS 10, se kterým jste konečně mohli smazat nativní aplikace ve vašem iPhonu či iPadu, které jste v životě nevyužili? Myslím si, že odstranění aplikace Akcie si většina z nás patřičně užila. Možnost odstranění nativních aplikací, chcete-li aplikací první strany, se chystá i na Apple Watch. I ve watchOS 6 budeme již brzy schopni odinstalovat jablečné aplikace, které nepoužíváme. Tyto aplikace si budeme moct kdykoliv znovu stáhnout z App Storu – zkrátka a jednoduše přesně tak, jako v iOS.

Podívejte se, jak vypadá watchOS 6:

Jablečná společnost se k tomuto kroku odhodlala v ten pravý čas, kdy je ještě watchOS 6 v plenkách. V momentální betaverzi watchOS 6 sice ještě nativní aplikace mazat nemůžeme. Této možnosti se však dočkáme již letos na podzim, kdy vyjdou všechny nově představené operační systémy ve svých plných verzích. Vzhledem k tomu, že se ve watchOS 6 nachází například aplikace pro sledování menstruačních cyklů, tak je jasné, že tuto (pro ženy) užitečnou aplikaci muži jednoduše nevyužijí. Proto ji budou schopni jednoduše smazat. Konkrétně budeme moci ve watchOS 6 smazat tyto aplikace: Budík, Dýchání, Fotoaparát, Rádio, Ovladač, Stopky, EKG, Vysílačka a Sledování cyklů. Některé aplikace však naopak nebudeme moct smazat. Jedná se například o Zprávy, či Srdeční tep.

Možnosti pro odstranění aplikací první strany se dočkáme především díky představení samostatného App Storu pro Apple Watch. Vaše Apple Watch už tedy nebudou tolik závislé na iPhonu a jeho aplikacích, jelikož si budete moci stahovat nezávislé aplikace určené přímo pro Apple Watch. Nativní aplikace budete ve watchOS 6 schopni smazat naprosto stejně, jako všechny ostatní aplikace – podržíte tedy prst na domovské obrazovce a pomocí křížku, který se zobrazí, ji budete schopni smazat.

Tisková konference 18.6.2019 OZP, vyhodnocování EKG z chytrých hodinek

Dnes nejčtenější

.