Zavřít reklamu

Co se virtuálních map týče, měl Google dlouho před Applem náskok. Zejména v poslední době se ale Applu snaha rozhodně upřít nedá. V iOS 9 byly Mapy od Applu obohaceny o veřejnou dopravu nebo například body zájmu, v další generaci přibylo vyhledávání a navigace, v iOS 11 byla novinkou interiérová navigace pro letiště nebo nákupní centra. A na Mapy Apple nezapomněl ani v iOS 13.

Tentokrát v Apple Mapách přibyla například funkce 3D prohlídky, podobná známé Street View z Google Maps. Funkce ponese název Look Around, a Apple v jejím rámci slibuje mnohem hladší a realističtější zobrazení, které uživatelům umožní získat více detailů klepnutím na jednotlivá místa. Jinými slovy – Apple slibuje, že jeho Look Around bude mnohem lepší než Street View. Look Around bude zpočátku k dispozici jen pro vybrané lokace v závislosti na tom, kam Apple dostane své vozy, snímající okolí. Spojené státy by v tomto směru měly být pokryty do konce letošního roku, v příštím roce se postupně přidají další země – podle některých zpráv se například vozy Applu objevily na různých místech v Kanadě.

Citelný rozdíl

Majitelé zařízení s vývojářskou betaverzí operačního systému iOS 13 se již mohli novou funkcí pokochat, a na sociálních sítích se dělí o své dojmy a poznatky. Jedním z těchto lidí je Reüel van der Steege, který si dokonce dal práci s přímým porovnáním záběrů z Look Around se snímky z Google Street View.

Steege ve svém tweetu potvrzuje, že Apple si s Look Around dal opravdu práci, a devadesátivteřinovým klipem dokazuje, že záběry jsou skutečně velmi dobré a chod funkce je až neuvěřitelně  hladký. Apple toho dosáhl tím, že nashromáždil opravdu velké množství fotografií a ke snímání využil algoritmů na základě strojového učení. „Ochutnávka“ funkce Look Around se tedy skutečně vydařila. V současné chvíli už nezbývá než čekat na postupné přidávání dalších lokací.

google apple maps

Dnes nejčtenější

.