Zavřít reklamu

Společnost Apple z kraje týdne uvolnila nové betaverze svých operačních systémů a vývojáři a další testeři dostali do rukou zase nějaké novinky navíc k otestování. Jedněmi z těch zajímavějších je funkce v iOS 13, která pomáhá Apple TV se synchronizací audia u přehrávaného obsahu.

Když k Apple TV připojíte nějaký externí zdroj zvuku – například dedikované reproduktory či Bluetooth soundbar, při přehrávání obsahu může dojít k jevu, který je v podobných situacích poměrně častý – zvuk má oproti obrazu drobné zpoždění, které je při sledování nesmírně protivné. Přesně tento problém řeší nová spolupráce iOS 13 a tvOS 13 s názvem Wireless Audio Sync. Jak již název napovídá, jedná se o funkci, která pomáhá se synchronizaci zvuku mezi zdrojem zvuku a přehrávaným videem skrze Apple TV. Aby funkce fungovala, musí ji uživatel v tvOS 13 zapnout. To se dělá novou volbou v základním menu operačního systému.

Jakmile dojde k inicializaci této funkce, je možné využít jakýkoliv iPhone nebo iPad s nainstalovaným iOS 13, který se nachází poblíž. Na těchto zařízeních se zobrazí notifikace, které umožní zapnutí skenování speciálních zvukových ukázek. Na základě těchto dat Apple TV vyhodnotí, jestli k nějaké prodlevě ve zvukovém projevu dochází a pokud ano, upraví zvukový signál tak, aby seděl s přehrávaným videozáznamem. Toto nastavení je následně uloženo v Apple TV a zůstane aktuální do doby, než dojde ke změně konfigurace TV reproduktorů.

wireless-audio-sync

Dnes nejčtenější

.