Zavřít reklamu

Příběhů o tom, jak například Apple Watch pomohly zachránit lidský život, je plný internet. Podobně užitečné ale mohou být i některé funkce v operačních systémech od Applu. Příkladem může být funkce Najít přátele, která jedné rodině pomohla najít dceru, která na dlouhé hodiny uvízla se svým vozem v rokli.

Vše začalo tím, že se náctiletá Macy Smith nedostavila počátkem června domů na večerku. Rodina si pochopitelně začala dělat starosti a vydala se dceru hledat. Řídili se malým modrým bodem na displeji v aplikaci Najít přátele. Macy byla nakonec svou rodinou objevena v téměř osm metrů hluboké rokli uprostřed lesů. K rokli vedly stopy pneumatik.

Dobrou zprávou je, že rodina našla Macy živou. Ve svém voze ale uvízla na téměř sedm dlouhých hodin. Matka Macy, Catrina Cramer Alexander, uvedla, že nebýt funkce Najít přátele, nikdo by nevěděl, kde mají vlastně Macy hledat. Macy se v inkriminovaný den měla sejít s jedním ze svých přátel, po cestě ji ale překvapil prudký déšť, který zapříčinil, že cesta byla extrémně kluzká. Auto se dostalo mimo Macyinu kontrolu, třikrát se převrátilo a sjelo do rokle. Macy sice byla při vědomí, její ruka ale uvízla pod autem a nemohla se dostat ke svému smartphonu. Během sedmi hodin, strávených v rokli, Macy podle svých vlastních slov napočítala osmadvacet projíždějících aut.

Aplikace Najít přátele umožňuje majitelům iOS zařízení vzájemně sdílet polohu s lidmi ze seznamu jejich kontaktů. Apple ji uvedl v roce 2014, v iOS 13 došlo ke sloučení této funkce s nástrojem Najít iPhone do nové aplikace s názvem „Najít“.

Find-My-iPhone-fb

Dnes nejčtenější

.