Zavřít reklamu

Léto je jedno z oblíbenějších ročních období. Příjemné letní večery nám však může zkazit hmyz, nejčastěji komáři. Existuje plno možností, jak se proti komárům můžete chránit. Když ale žijeme v moderní době plné vychytávek a chytrých telefonů, které jsou mnohdy chytřejší než my, tak proč bychom tyto technologie nemohli využít ve svůj prospěch k odpuzení komárů? Jak jistě víte, většina komárů se žene za světlem. Co však komáři nemají rádi, je zvuk, který je dokáže ve speciální formě jednoduše odpudit. Konkrétně se jedná o zvuk s vysokou frekvencí, který mimo jiné dokáže vydávat i váš iPhone.

Aplikace pro odpuzení komárů

App Store je plný aplikací, které mají sloužit pro odpuzení komárů. Osobně jsem jich vyzkoušel více, avšak jedna z nich je mi nejsympatičtější. Jedná se o aplikaci Anti Mosquito Repeller Sonic, která má velice jednoduché ovládání a zvládne to, co potřebujete. Aplikace je zdarma, občas se v ní nachází reklamy, které však nejsou nikterak otravné a můžete je kliknutím zavřít. Ovládání aplikace je velice jednoduché. Po spuštění si můžete ve spodní části obrazovky všimnout čtyř tlačítek – 13K, 15K, 17K a 19K. Tyto tlačítka reprezentují zvuk v kHz, a po stisknutí každého z nich začne vaše zařízení vydávat zvuk, který odpovídá vaší volbě. Osobně se mi nejvíce osvědčil zvuk o 19 kHz, kdy jej stačilo mít aktivní doopravdy jen pár vteřin a většina komárů se ihned vzdálila pryč. Obecně platí, že čím vyšší je frekvence zvuku, tak tím více jej komáři nesnáší a budou se od něho vzdalovat.

 

Osobně jsem nečekal, že by aplikace v telefonu dokázala jednoduše odpuzovat komáry. K mému překvapení tomu tak doopravdy je. Pokud ale chcete mít 100% jistotu, že váš žádný komár nekousne, tak byste stále měli využívat klasických repelentů a dlouhého oblečení. Zároveň byste se měli vyhnout blízkému okolí vody, například rybníků a jezer, kde se komáří líhnou. Pokud však večer sedíte na zahradě a chcete se komárů zbavit, mohu vám aplikaci Anti Mosquito jen doporučit.

[appbox appstore 1156793371]

komari_off_fb

Dnes nejčtenější

.