Zavřít reklamu

Šestá generace operačního systému watchOS kromě plejády funkcí nabídne nové, neotřelé aplikace. Jednou z nich je například Noise čili Hluk, která vás upozorní, když budou okolní zvuky příliš hlasité a mohly by narušit váš sluch. Vše analyzuje zabudovaný malý mikrofon, rozeznávající do detailů jakékoliv zvuky. Avšak kladete si otázku, jak moc je přesný? Na to odpověděly testy, kde se aplikace ukázala jako výborný asistent.

Ve srovnání s běžně dostupným decibel metrem si vede novinka nanejvýš dobře a nabízí upozornění při zvýšení hlasitosti nad 90 decibelů. To je hraniční bod, kdy může dojít k poškození sluchu. Cílem Applu je především dbát na zdraví uživatelů, takže na kvalitě rozhodně nešetří. Za své mluví porovnání Apple Watch a specializovaného měřiče hluku od Blakea Helmse, vývojáře aplikací. O to více překvapí, že obě zařízení se shodují skoro na desetinu decibelu a hodinky od jablečné společnosti statečně drží tempo.

Ani samotní testeři neočekávali takovýto úspěch, jelikož předpokládali nedokonalé snímání malého mikrofonu, který na podobné situace není stavěný. Přesto se povedlo docílit téměř identického snímání hlasitosti a teď už nezbývá nic jiného než čekat, jak se k novince postaví samotní uživatelé. Konec konců, jedná se o poměrně zajímavou možnost jak si například v nepříznivém pracovním prostředí hlídat hodnoty okolního hluku a nemuset spoléhat na standardní měřiče.

Uvidíme, s čím Apple přijde příště. Jisté je, že nápadů má spoustu a lepší čas na vytáhnutí všech es z rukávu pravděpodobně nebude. WatchOS 6 se máme dočkat podzim, kdy bude aktualizace automaticky dostupná všem uživatelům s kompatibilními Apple Watch. Co na chystané změny říkáte? Přijde vám aplikace užitečná, nebo je podle vás v reálném životě k ničemu?

watchOS 6

Dnes nejčtenější

.