Zavřít reklamu

Trápí vás na vašem iOS zařízení nedostatek místa v úložišti? Vyzkoušeli jste už snad všechny možné tipy, pomocí kterých lze uvolnit místo, ale pořád je to málo? Pokud jste si na předchozí otázky odpověděli kladně, tak byste měli zbystřit. Jablečná zařízení, konkrétně tedy iPhone a iPad, se vždy pokouší automaticky stahovat nové aktualizace systému iOS. Aktualizace se automaticky stahují i tehdy, pokud máte striktně nastaveno, že nechcete vaše zařízení automaticky aktualizovat. Operační systém iOS takto činí proto, abyste nemuseli v případě aktualizace čekat na stažení a mohli se ihned pustit do aktualizace. Pokud jste tedy doposud setrvávali na iOS 12, protože se vám přes iTunes či Finder nechtělo na novější iOS přecházet, nyní máte možnost jednoduché aktualizace.

Mnoho uživatelů iOS občas nechce ihned přecházet na nové verze iOS, a to především z toho důvodu, že se občas objeví nějaké problémy – například s baterií, anebo s funkčností nějaké aplikace. Ona nová stažená verze iOS se samozřejmě musí někam uložit – a kam jinam by se měla uložit, než na úložiště vašeho zařízení. Nejnovější aktualizace mnohdy mohou dosahovat velikosti přesahující 4 GB. To se může stát problémem například u starších zařízení s menším úložištěm. Zde se může stát, že jedna aktualizace zabere až 1/4 místa ve vašem iPhonu. Pojďme se tedy společně v rámci tohoto návodu podívat na to, jakým způsobem můžete stáhnutou aktualizaci v iOS ručně smazat.

Jak v smazat aktualizaci iOS a ušetřit tak místo v zařízení

Postup pro smazání aktualizace iOS z vašeho iPhoni či iPadu je vcelku jednoduchý. Otevřete nativní aplikaci Nastavení, kde se přesuňte do sekce Obecné. Tady rozklikněte kolonku Úložiště: iPhone, popřípadě Úložiště: iPad a počkejte, dokud se kompletně nenačte přehled o vašem úložišti. Pod přehledem se po načtení zobrazí aplikace seřazené podle toho, kolik místa v úložišti zabírají. V tomto seznamu musíte najít kolonku s aktualizací iOS, například iOS 12.3.1, apod. Poté tuto kolonku rozklikněte a stiskněte tlačítko Smazat aktualizaci.

Pokud se v seznamu kolonka iOS [verze aktualizace] nenachází, tak bohužel budete muset místo ve vašem úložišti nahnat jinde. To by ale neměl být žádný problém, vzhledem k tomu, že se na našem magazínu nachází hned několik skvělých návodů, ve kterých vám radíme, jakými všemožnými způsoby můžete místo v úložišti uvolnit. Doporučuji například tento článek, ve kterém se nachází hned 10 tipů, které vám s úložištěm určitě pomohou.

iPhone Safari Lsa

Dnes nejčtenější

.