Zavřít reklamu

Jablečná společnost již před dvěma týdny v rámci úvodní konference WWDC 2019 představila Project Catalyst. Jedná o „program“, který dokáže velmi jednoduše portovat aplikace z operačního systému iOS do operačního systému macOS. Podle slov Applu stačí vývojářům při ukládání jejich projektu zaškrtnout možnost pro kompatibilitu s macOS a o nic víc se nemusí starat. Jeden z prvních partnerů, který Project Catalyst využije, měl být Twitter. Jak bylo slíbeno, tak se také koná, jelikož Twitter dnes na prvním snímku ukázal, jak bude aplikace Twitter v macOS vypadat. Prohlédnout si jej můžete pod tímto odstavcem.

twitterformac-800x500-2

Twitter využije již existujícího kódu aplikace pro iOS, aby pomocí Projectu Catalyst vytvořil aplikaci i pro macOS. Součástí aplikace pro macOS budou samozřejmě klasické funkce Twitteru, které však budou obohaceny o některé nativní funkce z macOS jako například dynamické změny velikosti oken, podpory vícero oken, notifikací, funkce táhni a pusť a další. Vývoj původní aplikace Twitteru pro Macy byl ukončen minulý rok v únoru. Původní aplikace nikdy nebyla nikterak oblíbená. V roce 2015 se Twitter pro Mac dočkal nových funkcí, pomocí kterých mělo být zajištěno, že se o něj bude zajímat více uživatelů. Bohužel tomu tak nebylo a na Twitter se hrnulo množství negativních komentářů v App Storu.

Prohlédněte si prostředí nového macOS 10.15 Catalina:

Podle Twitteru byla aplikace pro macOS ukončena z toho důvodu, že pro společnost nebylo možné udržovat najednou dva rozdílné kódy pro dvě verze aplikace. Tato sociální síť se chtěla tedy zaměřit na vývoj iOS aplikace a uživatele macOS odkazovala na webovou verzi. Po představení Projectu Catalyst se však mnohé změnilo. Vzhledem k tomu, že kód aplikací bude pro oba operační systémy velice podobný, tak bude údržba o mnoho jednodušší.

twitter_macos_fb

Dnes nejčtenější

.