Zavřít reklamu

Nedávno představené ohebné smartphony z dílny Samsungu a Huaweie vyvolaly mezi milovníky technologií velké pozdvižení. Jedná se totiž o novinku, která může způsobit revoluci na trhu s chytrými telefony a to podle některých analytiků dokonce tak velkou, že jej otočí zcela vzhůru nohama a nastaví nový standard, kterého se bude svět v dalších letech držet. Tato revoluce se však zatím odkládá. Po problémech Samsungu, jehož testovací kusy vypovídaly recenzentům i po pár hodinách používání službu, totiž řadí zpátečku i Huawei. 

Čínského giganta, o kterém je v posledních týdnech slyšet hlavně ve spojitosti s jeho bojkotem především americkými firmami, problémy Samsungu znepokojily natolik, že se rozhodl zahájení prodejů svého Mate X raději odložit. To potvrdil i mluvčí společnosti portálu CNET slovy: “Nechceme vydat produkt, který by zničil naší pověst,” s tím, že plánované spuštění prodejů přesouvá z června až na září, aby zřejmě ještě produkt řádně otestoval. 

Kromě odsunutí prodejů prozradil mluvčí mimo jiné i to, že v Mate X poběží klasický Android a to navzdory tomu, že jej Google nehodlá o nově vydaných telefonů podporovat. Zřejmě se však podařila Huawei najít cesta, která podporu a tedy i plnou funkčnost tomuto modelu přeci jen zajistí. Tou by mohlo být představení tohoto modelu ještě před zařazením Huaweie na černou listinu amerických firem v čele právě s Googlem. 

Je vcelku pravděpodobné, že právě model Mate X bude posledním smartphonem z dílny Huawei, který bude disponovat operačním systémem Android. Další smartphony z dílny tohoto čínského giganta by pak měly dorazit už s vlastním operačním systémem, na kterém Huawei již pěkných pár měsíců intenzivně pracuje. Mnoho detailů však o něm zatím k dispozici není. 

huawei mate x fb

Dnes nejčtenější

.