Zavřít reklamu

Apple se minulý rok nechal slyšet, že by rád založil novou síť kanceláří ve washingtonském městě Seattle. Od tohoto oznámení uběhlo několik měsíců a nyní to vypadá, že Apple tento plán skutečně splní. Chystá se totiž pronajmout obrovský kancelářský komplex v městské čtvrti South Lake Union, kde mimo jiné sídlí i Amazon. Vyplývá to alespoň z tvrzení zdrojů magazínu Puget Sound Business Journal.

Podle zprávy se Apple chystá konkrétně pronajmout budovu se dvěmi věži na ulici 333 Dexter Avenue. Pokud se Apple k tomuto kroku doopravdy odhodlá, znamená to výrazné rozšíření kapacity jablečných kanceláří. Budova totiž nabízí rozlohu okolo okolo 58528m² místa čistě pro kanceláře, do kterých by se mělo vměstnat na 4200 nových zaměstnanců. Prozatím však není jisté, zdali Apple smlouvu o pronájmu podepsal, či nikoliv.

333 Dexter Avenue:

Apple v městě Seattle již po dobu pěti let výrazně roste. V roce 2017 přiznal, že se v Seattlu nachází inženýrské centrum zaměřené na umělou inteligenci a strojové učení. To jsou odvětví, kterých využívá především hlasová asistentka Siri, ale také rozpoznávání obličeje pomocí Face ID na iPhonu X a novějším. Minulý rok jablečná společnost rozšířila v Seattlu své působení v kancelářském mrakodrapu Two Union Square, kde poskytla místo pro 500 zaměstnanců. Do roku 2021 bychom se navíc v Seattlu měli dočkat dalších 1000 volných míst pro zaměstnance, kteří se budou zajímat umělou inteligenci.

333_Dexter_apple_Fb

Dnes nejčtenější

.