Zavřít reklamu

Přestože byl  nový Mac Pro světu představen již před více než týdnem, některé detaily o něm se dozvídáme až nyní. Například detaily o chlazení vysvětlil až nyní vývojář a designér Arun Venkatesan na svém blogu, kde se mimo jiné  také se zmínil o designu zařízení z let minulých. Právě tam se jablečná společnost inspirovala, když dávala dohromady vzezření nového Macu. Ten totiž vychází z Power Mac G5, který spatřil světlo světa už v roce 2003.

 

Důvod k návratu ke starému řešení „bedny“ byl poměrně prostý. Vnitřek Power Macu G5 byl totiž rozdělen na čtyři termální stěny a plastový odsávač. Princip fungování byl jednoduchý – větráky v přední části nasály vzduch skrz dírky, ten chladil komponenty a horký vzduch byl následně odsátý a vypuštěný ven. Na tehdejší dobu se jednalo o revoluční řešení, které nemělo obdoby. Rozdělením na jednotlivé zóny se docílí lepšího chlazení, efektivnější průchodu vzduchu a tiššího fungování. Problémem pak může být prach, který ve vzduchu poletuje, avšak dá se očekávat, že ten Apple v novém Macu Pro eliminoval. Ve výsledku se tak jeví podobný systém chlazení jako zřejmě nejlepší, který lze v současné době pro podobně výkonné stroje nabídnout a přestože si jej Apple u Macu Pro zřejmě mírně pozměnil, hlavní myšlenky se stále drží.

Zda je přidržení se starého systému chlazení na škodu či nikoliv ukáže až čas. Datum uvedení Macu Pro na pulty obchodů je totiž zatím ve hvězdách. Apple sice na Keynote prozradil, že jej začne prodávat na podzim, avšak v minulých letech jsme byli již několikrát svědkem posunutí plánovaných prodejů. Na webových stránkách kalifornského giganta sice chvíli visela zmínka o tom, že prodeje začnou v září, tu však Apple záhy stáhl. Nezbývá tedy než doufat, že u tohoto produktu své slovo dodrží a k prvním zákazníkům jej doručí již za pár měsíců. Dokonalá obrázek na novinku si totiž uděláme až poté.

mac-pro-tim-cook-wwdc-fb

Dnes nejčtenější

.