Zavřít reklamu

Před malou chvílí jsme se ze strany Applu dočkali vydání drobného updatu, který má na Macích opravovat problémy s Boot Campem. Jedná se o mírně upravenou aktualizaci macOS 10.14.5 Mojave, která se na Macích objeví jen uživatelům s Macy mini a iMacy. Jiných Maců se totiž problém netýká a tudíž není nutné distribuovat aktualizaci i na ně. 

Takto vypadá nový macOS 10.15 Catalina:

Jak už bylo zmíněno výše, update má na Macích mini a iMacích opravit probléme s Boot Campem, které bránily vytváření nového oddílu a tím de facto znemožňovaly jeho využití. Boot Camp se na Macích hojně využívá ke spuštění systému Windows, díky kterému získají uživatelé i na jablečných počítačích přístup k aplikacím, které jsou určeny jen pro OS WIndows. 

Poměrně zajímavé je, že tento opravný update Apple uvolnil až celý měsíc po vydání první verze macOS 10.14.5. Těžko tak říci, zda se problém projevoval jen u malého počtu uživatelů, či zda jej nebyl schopen dlouhé čtyři týdny zdárně opravit. Důležité však je, že náprava je tu a problémy tak mohou být díky ní zapomenuty. 

iMac-with-Retina-5K-FB

Dnes nejčtenější

.