Zavřít reklamu

V současné době Apple využívá datové modemy pro své iPhony od společnosti Intel. Od té se však hodlá upustit, jelikož tento výrobce procesorů nedokáže do určitého termínu vytvořit dnes požadované 5G čipy. I kvůli tomu tak raději urovnal vztahy s Qualcommem, který by mu měl v příštích letech právě 5G modemy pro iPhony dodávat. Kalifornský gigant by si je však v budoucnu podle dostupných informací velmi rád vyráběl sám, k čemuž by mu mohl svým způsobem pomoci právě Intel. Podle informací magazínu The Information totiž od něj Apple stále chce odkoupit alespoň část divize modemů.

V loňských iPhonech XS a XS Max nalezneme modemy od Intelu:

Již dříve jsme mohli několikrát slyšet o tom, že se Apple chystá odkoupit celou divizi mobilních modemů od Intelu, od čehož však údajně ustoupil díky vyřešení zmiňovaných soudních sporů. Podle nejnovějších zpráv je však kalifornský gigant doposud zaujat pouze v německé části, která je od roku 2011 považována za tu nejsilnější a dokonce tam sídlí většina představenstva. Nyní je celá situace prozatím vcelku nejasná, avšak podle aktuálních zpráv by měla zmiňovaná německá část odeslat stovky modemů cupertinským inženýrům, kteří se jim podívají na zub. Dříve dokonce samotný Intel oznámil, že se celý tento svůj business hodlá prodat, avšak po jednotlivých částech. Jelikož má Apple údajně spadeno pouze na německou část, tato zpráva se nedá považovat za úplně falešnou a možná se tedy někdy dočkáme modemů přímo z dílny Applu.

Apple dokonce v minulosti najal několik vedoucích pracovníků z Intelu, přičemž mezi nimi nechybí Stefan Wolff. Ten se ke společnosti přidal již před několika měsíci a možná vás překvapí, že ještě před přechodem k Applu šéfoval právě německé části divize intelovských modemů. Apple se tak pravděpodobně rozhodl zahájit běh na dlouhou trať, avšak prozatím se ještě nedá s ničím počítat. Na podrobnější informace si bohužel budeme muset ještě nějaký ten čas počkat.

intel-5g-modem-fb

Dnes nejčtenější

.