Zavřít reklamu

Spolu s tím, jak stoupají venkovní teploty, stoupá také nutnost před jejich působením ochránit smartphone či tablet. Věříme, že většina z vás velmi dobře ví, jak se ke svému iPhonu či iPadu chovat v horkých dnech, pro jistotu vám ale přinášíme pár tipů, které vám zajistí, že vaše zařízení přečká horké léto zcela bez újmy.

Bezpečná provozní teplota se u iOS zařízení pohybuje mezi 0°C a 35°C, jako maximální teplotu pro uchovávání iPhonu, který není v provozu, uvádí Apple 45°C. Na zvýšení teploty může mít vliv řada různých faktorů, jako je například počáteční nastavování zařízení, obnovování ze zálohy, proces nabíjení nebo třeba intenzivní využívání některých aplikací či funkcí.

Zbytečně nepřehřívat

Nenechávat v létě svůj iPhone v zamčeném autě či na přímém slunci je samozřejmost. Jeho přehřátí ale může způsobit také hraní náročných her, používání GPS nebo dalších funkcí. Hraní her tedy odložte na večer, kdy je o něco chladněji, a pokuste  se také vypnout funkce, které v danou chvíli zrovna nepotřebujete – ať už je to zmíněná GPS, mobilní internet nebo třeba nepoužívané aplikace, běžící na pozadí. Vysoké teploty mohou snadno poškodit i displej vašeho smartphonu. Pokud tedy například sedíte na zahrádce, kdy chybí stín, alespoň svůj iPhone otočte displejem dolů. Svá pravidla v horkých dnech má i přenášení smartphonu či tabletu. Dejte sbohem koženým obalům, které mohou teplotu vašeho zařízení ještě zvýšit. Pokud přepravujete více zařízení, snažte se je v tašce či batohu vzájemně oddělit. Telefon či tablet nabíjejte v chladnějším prostředí a dávejte přednost pomalejšímu, ale v horku bezpečnějšímu 5W zdroji.

Co dělat při přehřátí?

To, že vysoká teplota přestává vašemu zařízení dělat dobře, poznáte snadno. Mezi projevy přehřívání patří třeba zpomalení nebo úplné pozastavení nabíjení, ztmavnutí nebo zčernání displeje, oslabení signálu, pokles výkonu nebo například dočasné vypnutí blesku. Někdy se může na obrazovce vašeho iOS zařízení objevit varování „Teplota: iPhone/iPad potřebuje vychladnout“, následované vypnutím displeje. V tomto případě přístroj co nejdříve vypněte, přeneste ho do chladnějšího prostředí mimo dosah přímého slunce a nechte ho důkladně vychladnout. Vyhněte se ale extrémním krokům, jako je ukládání telefonu do ledničky či mrazáku (ano, i tací se najdou).

iPhone summer fb

Dnes nejčtenější

.