Zavřít reklamu

Pokud máte na vašem Apple ID aktivované dvoufaktorové ověření a zároveň vlastníte Apple Watch, tak pro vás mám dobrou zprávu. Společně s příchodem watchOS 6, který byl světu představen teprve minulý týden, se z vašich hodinek stane zařízení, pomocí kterého můžete přijímat ověřovací kódy. Aby však mohli tuto funkci využívat všichni uživatelé Apple Watch, tak si samozřejmě ještě musíme několik měsíců počkat na veřejné vydání watchOS 6. Nedočkavci si poté mohou watchOS nainstalovat již nyní. Stačí využít speciálních profilů, veřejné profily pro beta testování budou k dispozici na konci měsíce.

Novinky ve watchOS 6:

Ověřovací kód se zobrazí vždy v podobě oznámení, které je vyvoláno tehdy, když se vy (anebo někdo jiný) přihlásíte na váš účet Apple ID z nového zařízení. V notifikaci se prvně zobrazí mapa, která vás informuje o přibližné lokaci zařízení, které se chce přihlásit. Poté si můžete zvolit, zdali chcete připojení povolit, či nikoliv. V případě, že kliknete na povolit, tak se na displeji objeví šestimístný kód. Ten zadáte do příslušných políček, čímž stvrdíte přihlášení. Doposud bylo zobrazování ověřovacích kódů k dispozici jen na iPhonech a iPadech, a to od iOS 9, na Macu poté od OS X El Capitan. Nyní konečně můžete ověřovací kódy přijímat z pohodlí vašeho zápěstí. O této funkci informoval na svém Twitteru uživatel Jeremy Horwitz. Všiml jsem si jí i já, avšak o něco později a musím podotknout, že zobrazování je vyladěné a funguje v naprostém pořádku.

tweet_watchos6_verifikacni_kod

Nevím proč, ale přijde mi, že jablečná společnost v poslední době při představování novinek v nových operačních systémech příliš nepřemýšlí. Jednoduše řečeno se mi zdá, že dbá na naprosté „prkotiny“. Ty důležitější novinky, jako je například tahle, bohužel odhodí někam bokem. Bohužel to není realitou jen u watchOS, nýbrž i u iOS a dokonce i macOS. Uživatelům tak poté nezbývá nic jiného, než všechny tyto skvělé novinky postupně objevovat, než aby je mohli ihned využívat.

appleid_watch_overeni_fb

Dnes nejčtenější

.