Zavřít reklamu

Google se v posledních měsících při vylepšování svých map opravdu činí. Není tomu tak dlouho, co jsme se v nich dočkali přidání ukazatelů radarů a rychlostí, a už se do nich chystá další zajímavá novinka. Tu však nyní neocení řidiči, nýbrž lidé využívající taxi služby. 

Takto novinka zatím vypadá: 

Taxikáři jsou v očích mnoha lidí vnímání jako lidé, kteří se na svých zákaznících pokouší velmi často zbohatnout daleko více než je zdrávo. Není tak výjimkou, že je například vezou na dané místo delší cestou, díky čemuž si pak mohou za jízdu naúčtovat o poznání větší částku. A právě tento nešvar by mohly Google Maps v budoucnu vymýtit. V Indii totiž začala společnost s testováním novinky, která vás bude po aktivaci upozorňovat na to, zda vůz, ve kterém sedíte, nevybočil z nejkratší trasy či zkrátka trasy, na které jste se domluvili. Jakmile se tak stane, aplikace vás na to upozorní a vy tak máte následně možnost řidiče upozornit a vyhnout se tak vyšší ceně. 

Novinka samozřejmě počítá i s různými problémy na cestě a proto vás na vychýlení od trasy upozorní až ve chvíli, kdy jste od ní vzdálení na 500 metrů. V mapě vám pak samozřejmě zobrazuje veškeré informace o silnicích kolem vás, díky čemuž si můžete udělat dobrý obrázek o tom, zda byla změna trasy nutná či se k ní taxikář rozhodl jen kvůli tomu, aby váš účet co nejvíce nabobtnal. 

Není pochyb o tom, že se jedná o skutečně zajímavé vylepšení, která může mnohým uživatelům taxi služeb ušetřit nemalé peníze. Těžko však zatím říci, kdy se jeho implementace od Androidích a iOS Google Map dočkáme. Testování novinek totiž bývají vcelku zdlouhavá a rozšiřování do celého světa zrovna tak. Snad se však v tomto ohledu Google vytáhne a novinku do aplikací doručí ještě před létem. Právě v létě by totiž mohla být pro mnohé nedocenitelná. 

google maps iphone

Dnes nejčtenější

.