Zavřít reklamu

S počasím v Česku je to v poslední době jako na houpačce. Po horkém začátku roku jsme si totiž donedávna “užívali” nižší teploty doprovázené deštěm, abychom si následně mohli opět dosyta užívat horké, dusné dny zalité sluncem. Právě počasí posledních dnů nejednoho z nás láká na dlouhé procházky přírodou se svou drahou polovičkou, rodinou, přáteli, či po boku našeho věrného domácího mazlíčka. Nabalení si dostatečného množství pití je sice v tomto počasí samozřejmostí, avšak může se bez problému stát, že i tyto zásoby dojdou a vám tak nezbude nic jiného, než se poohlédnout po další vodě ve vašem okolí. Co ale dělat v případě, že třeba nemáte peníze nebo jste hluboko v přírodě a tudíž není šance si vodu jednoduše zakoupit v hypermarketu? I na tento problém existuje smart řešení v podobě aplikace. 

Pokud máte svůj iPhone vždy při sobě, mohla by se vám hodit aplikace nic – voda zdarma. Jak už její název napovídá, jedná se o appku, ve které naleznete na přehledné mapě místa, kde máte přístup k pitné vodě zdarma. Ten je znázorněn modrými kapkami, po jejichž “rozkliknutí” se dozvíte přesné místo, kde zdroj vody leží. V mapě jsou sice zaznačeny převážně studánky, avšak naleznete v ní i několik restaurací a bister, které se zapojili do projektu nic – voda zdarma a tuto věc potřebnou k životu vám bezúplatně poskytnou, což je jistě fajn.

Zanášení míst s vodou zdarma je stejně jako u mnoha podobných aplikací do jisté míry závislé na uživatelích. V aplikaci máte totiž možnost místo s vodou zdarma zaznačit a odeslat jej tvůrcům tohoto projektu, kteří váš feedback prověří a pokud splňuje všechny náležitosti, zanesou do mapy.  Nutno podotknout, že míst s vodou zdarma je na mapě České republiky skutečně požehnaně, avšak třeba na Vysočině či na Jižní Moravě naleznete stále relativně velká nezaplněná místa. Naopak východní cíp republiky je kapkami doslova prošpikován a totéž se pak dá říci i na horách. Místa navíc stále přibývají, takže se i proluky snad v následujících měsících či letech zaplní. 

Nejen v Česku

Fajn je i to, že místa s vodou zdarma nezobrazuje aplikace jen v rámci Česka, ale i spousty dalších zemí Evropy v čele s Německem, Chorvatskem, Rakouskem, Finskem, Slovenskem či Maďarskem, ale také třeba v Pákistánu, Indii či Bangladéši. Dvě místa pak naleznete dokonce v USA a Mexiku. Jasně, v porovnání s Českem je tu “prošpikování” kapkami o poznání menší, avšak to rozhodně neznamená, že je k ničemu. Hodit se totiž zkrátka může i tak. 

Co se týče prostředí aplikace, nebudeme si nic nalhávat. O grafický skvost se zrovna nejedná. Kromě lepšího designu si u appky dokážu představit i další možnosti, které by hledání vody zdarma ještě více usnadnily a to například možnost navigace z vaší polohy až po zvolenou kapku. Na druhou stranu, pokud alespoň trochu umíte číst v mapách, věřím, že se k místu dostanete bez větších problémů i bez jakékoliv navigace. Mě osobně tedy tato aplikace vcelku zaujala a myslím, že i mnohým z vás by mohla minimálně v létě na vašich putování vcelku slušně pomocí. 

[appbox appstore id1247653503]

voda zdarma

Dnes nejčtenější

.