Zavřít reklamu

Před pár dny jsme s přáteli seděli do noci na vyhlídce a užívali si jasnou oblohu plnou hvězd. Avšak ještě před tím, než se úplně setmělo, jsme si na obloze všimli jedné jasné hvězdy, která byla vidět o mnoho dříve, než všechny ostatní. Navíc byla velmi nízko nad obzorem, a tak jsme si prvních pár momentů říkali, že se možná spíše jedná o lampión štěstí. Později jsme však zjistili, že jsme se zmýlili. Nedalo nám to, a proto jsme začali hledat, o jakou hvězdu by se mohlo jednat.

Hledali jsme hledali, prošli jsme hodně fór, avšak odpověď jsme nenacházeli. Poté jsem si uvědomil, že v ruce držím chytrý telefon nejnovější generace, a že přece existuje aplikace, která je schopná mi po zamíření na hvězdu říct její název. Proto jsem ani chvíli po uvědomění neváhal, přesunul jsem se do App Storu a onu aplikaci na sledování hvězd jsem si stáhl. Během několika sekund jsme naše debatu mohli ukončit, jelikož jsme zjistili název a hvězdy a už nebylo o co stát. Jak jsem tedy název hvězdy zjistil? To si řekneme v dnešním článku.

Jak zjistit název hvězdy, na kterou se zrovna díváte

Aplikace, kterou jsem pro pojmenování hvězdy využil, se nazývá SkyView. Samozřejmě je k dispozici více aplikací, které můžete využít za stejným účelem, avšak mně osobně sedl SkyView nejvíce. Ihned po spuštění aplikace začne hrát příjemná hudba a vy máte pocit, že se jednou nohou nacházíte ve Vesmíru. Nejlepší na aplikaci je fakt, že využívá funkce rozšířené reality (AR). Aplikace tedy při pozorování hvězd využívá fotoaparát vašeho telefonu a promítaný obraz doplňuje právě hvězdami, souhvězdími a dalšími informacemi. Celou aplikaci ovládáte pohybováním telefonu. Jednoduše váš iPhone nasměrujte na tu hvězdu, o které se chcete dozvědět více, a poté si můžete nechat zobrazit její název, v jaké galaxii se nachází a jiné.

Osobně mě téma Vesmír velice zajímá a každou novou informaci, kterou se o něm dozvím, plnými doušky zhltnu. Zajímáte-li se o noční oblohu anebo Vesmír také, tak si myslím, že by vám aplikace SkyView rozhodně neměla uniknout. K dispozici je také plná placená verze aplikace, se kterou se zbavíte všech reklam a zpřístupníte si několik nových funkcí. Osobně jsem však plnou verzi nikdy nepotřeboval a vystačil jsem si s informacemi, které mi předala Lite verze.

[appbox appstore 413936865]

skyview_saturn_fb

Dnes nejčtenější

.