Zavřít reklamu

Na našem magazínu si velmi často můžete přečíst recenze na různé softwarové či hardwarové produkty všeho druhu. Dnes tu však máme recenzi poměrně netradiční, byť určitě důležitou. Do redakce se nám totiž dostaly na testování tašky a pouzdra pro 13” notebooky či tablety s líbivým designem, které se mohou mnohým z vás ve vašem běžném životě hodit. Pojďme se na ně tedy podívat podrobněji. 

Materiál a zpracování

Jak tašky, tak pouzdra na notebooky, které se nám dostaly do redakce na recenzi, jsou z vnějšku vyrobena z pevné hrubší tkaniny, která vypadá jako přírodní. Přesné složení látky však bohužel výrobce neuvádí, což je trochu škoda. Poměrně zajímavé je, že vnější povrch u obou recenzovaných produktů (a pravděpodobně i u zbytku produktů z dílny Canvaslife) je opatřen speciálním voděodolným povlakem, díky kterému by měl váš MacBook umístění uvnitř brašny přežít i nepříjemné lijáky. Tuto vlastnost jsem si samozřejmě otestoval na vlastní kůži a mohu ji s klidným srdcem potvrdit. Kapky vody, které na brašnu dopadnou, totiž okamžitě stékají dolů a brašna tak díky tomu zůstane prakticky suchá. Samozřejmě však nemůžete počítat s tím, že bez problému přežije například pád do bazénu. 

DSC_0029

Co se týče vnitřních materiálů, ty se u tašky a pouzdra různí. Zatímco v tašce naleznete jemnou, lehce lesklou a zřejmě bez problému otíratelnou látku, vnitřek pouzdra je tvořen látkou s mikrovlákny, díky kterým bude MacBook uvnitř jako v bavlnce. Její údržba však bude o něco náročnější než v prvním případě. Nicméně osobně myslím, že je mezi oběma vnitřky tak malý rozdíl, že se rozhodně nejedná o něco, podle čeho byste se měli tak úplně rozhodovat při koupi. Oba vnitřky, které jsou jak u modré, tak u béžové varianty tašek ve světle hnědé barvě, totiž svou úlohu ochrany jejich obsahu zkrátka plní. 

Jak tašky, tak pouzdra jsou osazeny klasickým zipem s robustním kovovým jezdcem, díky kterému se můžete spolehnout na to, že se vám zapínání hned tak nerozbije.  Tašky pak mají navíc na bocích i kovová očka ze stejného materiálu, ze kterého je jezdec, která slouží pro uchycení popruhu přes rameno. Ten je samozřejmě součástí balení a jeho délku je možné jednoduše regulovat zcela standardním způsobem přes přezky. 

Osobní zkušenost 

Oba produkty mám doma již pár týdnů a tudíž jsem se je rozhodl co nejvíce zapojit do běžného života, abych zjistil, co vše mi na nich vyhovuje a co naopak postrádám. K testu jsem využíval převážně svoji přítelkyni, jelikož květinový vzor tak úplně není můj styl. A jak tedy produkty v běžném životě slouží?

gif1

Začněme s taškou přes rameno, která je pro běžný život zřejmě praktičtější. Přestože je relativně malá, což ostatně potvrzují i její vnitřní rozměry 37 x 27 x 2,5 cm, vejde se do ní skutečně spousta věcí, které lze umístit do velkého množství kapes. Právě systém kapes je totiž její hlavní zbraň. Kromě velkého prostoru pro 13” notebook či tablet, do které se dostanete rozepnutím zipu na hřbetu tašky, se totiž můžete těšit i na spousta malých kapes na boku, ke kterým se dostanete otevřením bočního zipu. Naleznete zde jak kapsičky na propisky, tak třeba na menší peněženku, telefon nebo papírové kapesníčky. Místa je tu zkrátka dost a tak nebudete mít problém ani s ukrytí nabíječky k iPhonu, iPadu nebo třeba MacBooku. Je však trochu škoda, že tu výrobce nevměstnal například očko pro karabinu na klíče, což je skutečně praktická vychytávka, či zde nějak nenápadně nevytvořil malý otvor, kterým by šel třeba prostrčit kabel od powerbanky a vy byste si tak mohli jednoduše telefon nabíjet i ve chvíli, kdy byste jej měli v ruce. Vraťme se ale ještě chvíli ke kapsám, jelikož jsme u nich zatím neskončili. Dvě velmi prostorné totiž naleznete i uchama tašky. Ty sice nejsou ničím zabezpečeny, což je možná trochu škoda, jelikož by tu byl alespoň nějaký magnetický pin fajn, pro méně hodnotné věci, ke kterým potřebujete rychlý přístup, jsou ale jako dělané. 

Dobrou službu vám udělá i pouzdro. Přes rameno jej sice nehodíte, zato do něj kromě 13” notebooku či tabletu vpasujete též velmi slušné množství věcí, které pohodlně umístíte do boční kapsy uzavíratelné na zip, která se svým řešením shoduje s taškou. Mínusem tohoto pouzdra můžou být jeho rozměry, které se od tašky liší jen v tloušťce. Pokud jej tedy budete chtít nosit v batohu či kabelce, budete se muset smířit s tím, že v něm či ní zkrátka nějaké to místo na rozdíl například od úzkých neoprenových obalů, zabere. Na druhou stranu však toto pouzdro poskytne o poznání vyšší ochranu pří pádech.

Co se týče designu, jedná se zde o věc vkusu o mnoho více než u valné většiny produktů, které jsem měl v posledních měsících na recenze. Nerad bych se proto pouštěl do vychvalování či naopak kritiky, jelikož si na vzhled stejně udělá nejlépe obrázek každý z nás. 

Resumé 

Po pár týdnech testování musím říci, že se jedná o skutečně povedené a praktické produkty, při jejichž koupi se určitě nespálíte. Pár mušek sice mají, o čemž jste se mohli ostatně přesvědčit v řádcích výše, avšak na kvalitě jim naštěstí příliš neubírají. Pokud tedy hledáte fajn tašky či pouzdra na notebooky za fajn cenu, Canvaslife je rozhodně jeden z výrobců, nad jehož produkty byste měli popřemýšlet. Plní totiž zkrátka to, co mají a to opravdu dobře. 

DSC_0063

Slevový kód

Ve spolupráci s iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili slevový kód, který můžete uplatnit na tašky a pouzdra značky Canvaslife. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „notebook20„ a 20 % z ceny bude odečteno. Sleva platí  do 12. června 2019, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Produkty Canvaslife můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

DSC_0066
tasky fb

Dnes nejčtenější

.