Zavřít reklamu

Jednou z nejzajímavějších novinek pro HomeKit pro následujících měsíce je bezesporu funkce HomeKit Secure Video. Tu Apple představil na pondělní WWDC s tím, že uživatelům nabídne lepší a bezpečnější způsob správy záznamů pořízených z domácích bezpečnostních kamer s podporou HomeKitu. Analýza jejich záznamu totiž bude moci probíhat přímo v zařízení ve vaší domácnosti, které slouží jako centrála HomeKitu (tedy iPad, HomePod či Apple TV), přičemž poté může být záznam odeslán na iCloud, kde bude uchován po dobu deseti dní. Na pódiu se Apple nechal slyšet, že tyto záznamy nebudou zabírat místo na vašem iCloudu a nejeden z nás tak nabyl dojmu, že bude tato vychytávka fungovat de facto zdarma. Pravda je ale jinde. 

HomeKit bude možné spravovat i přes Mac, konkrétně aplikaci Domácnost: 

Při podrobnějším zkoumání novinky zjistíte, že abyste jí mohli naplno využívat, je nutné mít využívat vyšší úložiště na iCloudu – konkrétně 200 GB v případě, že budete chtít HomeKit Secure Video využívat u jedné kamery a 2 TB v případě, že do HomeKitu začleníte až pět kamer. Zjednodušeně se tak dá říci, že přestože se záznamy z kamery počítat do iCloudu nebudou, za jejich uložení tak či tak zaplatíte. Nejedná se sice o nikterak velké částky, nejednoho jablíčkáře však určitě nepotěší. Na druhou stranu, úložiště pro záznamy zdarma neposkytují ani výrobci kamer, kteří svým zákazníkům umožňují za poplatek záznamy na jejich úložiště ukládat. Dalo by se tedy říci, že krok Applu není ničím výjimečným. 

Prvními společnostmi, které bezpečnostní kamery s HomeKitem nabídnou, mají být podle Applu Netatmo, Logitech a Eufy. Bohužel však není jasné, kdy přesně se jejich produkty objeví na trhu. Vzhledem k tomu, že veškeré softwarové novinky dorazí v plné verzi až na podzim letošního roku, je poměrně pravděpodobné, že ani tito výrobci nebudou s vývojem svých kamer a jejich následným uvedením na trh přespříliš pospíchat. Nechme se však překvapit a to jak dostupností, jak i celou. 

HomeKit ad FB

Dnes nejčtenější

.