Zavřít reklamu

Na počátku tohoto týdne jsme se dočkali představení zbrusu nového operačního systému, který nese název macOS 10.15 Catalina. Ten mimo spoustu novinek nabídne taktéž novou možnost tvorby digitálního podpisu. Doposud jsme v aplikaci Náhled byli zvyklí, že takzvaný podpis můžeme vytvořit za pomocí Trackpadu, nebo naskenovaním ručně napsaného dokumentu. Nyní se však do hry taktéž přidá možnost využít iPhone nebo iPad.

Jak probíhalo představení operačního systému macOS 10.15 Catalina:

Tuto funkci budete moci provést na všech zařízeních, které v sobě mají nainstalovaný operační systém iOS 13 nebo iPadOS. To znamená, že k vytvoření podpisu bude skrze iPad možno využít i jablečného stylusu Apple Pencil, který sklízí po celém světě naprostý úspěch. Pro vytvoření podpisu bude stačit v aplikaci Náhled z horního menu baru vybrat Nástroje, následně najet kurzorem na Anotace a úplně dole vybrat možnost Podpis. Pokud vyberete možnost iPhone nebo iPad, zobrazí se vám list dostupných zařízení, které můžete použít. V tomto seznamu se sice objeví i zařízení s operačním systémem iOS 12, avšak pro vytvoření zmiňovaného podpisu je systém iOS 13 zkrátka nezbytný.

Jak vypadá proces tvorby podpisu pomocí iPhonu (MacRumors):

Podle našich zahraničních kolegů z magazínu MacRumors je však pro správnou funkčnost nutné mít váš iPhone či iPad odemčený. Digitální podpis si v posledních letech našel nemalou oblibu a rozhodně můžeme říct, že je tohle od Applu správný krok.

macos_catalina_fb

Dnes nejčtenější

.