Zavřít reklamu

Při příležitosti představení operačního systému macOS 10.15 Catalina nás Apple ohromil hned několika novými funkcemi. Osobně se mi nejvíce líbí automatický přechod mezi světlým a tmavým režimem, o který se již nadále nebudeme muset otrocky starat sami. Čím nás však Apple překvapil, je odstranění aplikace iTunes. Ta bude rozdělena na aplikace Apple Music, Podcasty a TV. Jenže tato změna byla představena spolu s operačním systémem macOS, ale jak je na tom například Windows?

Aplikace iTunes zůstane na operačních systémech Windows naprosto stejná, jak ji můžeme znát doposud. Ostatní systémy se totiž nedočkají podobné změny a pro hudbu, video i podcasty jim stále poslouží jedna aplikace. Na bližší informace si však pravděpodobně budeme muset ještě pár měsíců počkat, přičemž se dá očekávat, že finální odpovědi se dočkáme až s příchodem macOS 10.15 Catalina. Pokud však máte operační systém Windows a v aplikaci iTunes si například spravujete svá jablečná zařízení, nemáte se čeho bát. Vše bude fungovat naprosto stejně, jako jste tomu doposud byli zvyklí. Jak již bylo zmíněno, co se týče jablečných počítačů, u těch dojde k rozdělení aplikace na tři části. Pokud jste například využívali pouze služeb Apple Music, vše by se mělo zjednodušit a vy nebudete muset bloudit v samotné aplikaci iTunes. Pokud však budete chtít využívat všechno, určitě byste raději uvítali, kdybyste měli přístup k veškerým službám přímo z jednoho programu.

Operační systém macOS 10.15 oficiálně vyjde letos na podzim a my se rozhodně máme na co těšit. Smutnou zprávou však pro někoho může být, že se budeme muset definitivně rozloučit se známou aplikací iTunes.

iTunes

Dnes nejčtenější

.