Zavřít reklamu

Zatímco v loňském roce věnoval Apple své platformě pro rozšířenou realitu ARKit značnou část času vyhrazeného pro iOS 12, jelikož jí představoval jako jeho součást, letos si její veškerá vylepšení nechal až na úplný konec prezentace. Pokud si však myslíte, že se k tomu uchýlil kvůli nedostatku zajímavých vylepšení, které ARKitu 3 s příchodem nových operačních systémů vnukne, jste na omylu.

Apple ARKitu od jeho počátku velmi věří a novinky, které tato platforma nyní zvládne, to jen a jen dokazují. Těšit se můžeme například na daleko lépe “zakotvené” AR objekty, které si i lépe poradí s pohybem lidí kolem nich. Díky tomu by tak měla být jablečná rozšířená realita ještě realističtější a tím pádem pro uživatele příjemnější. ARKit se dále naučí zachytit pohyb osob v reálném čase, což může být dále použito například pro ovládání různých AR postav. Na vše přitom stačí pouhý fotoaparát vašeho iPhonu či iPadu, což otevírá pro vývojáře skutečně zajímavé možnosti seberealizace. 

Neméně zajímavým vylepšením je i schopnost ARKitu používat současně jak přední, tak i zadní kameru, díky čemuž by měli být uživatelé například schopni komunikovat s obsahem rozšířené reality. Ačkoliv se bude nejspíš jednat skutečně o elementární komunikaci, už jen to, že budeme něčeho takového schopni, zní skutečně skvěle. Jak s vylepšeními naloží vývojáři je však zatím ve hvězdách. Kromě výše zmíněných vylepšení by měl být AKRit nyní schopen daleko lépe detekovat 3D objekty, lépe pracovat se strojovým učením či zvládat zanalyzovat až 100 snímků z fotoaparátu v reálném čase najednou. Další vylepšení by pak mohla do platformy dorazit v průběhu následujících měsíců. 

arkit fb

Dnes nejčtenější

.