Zavřít reklamu

Ani my v redakci jsme neotáleli a ihned, co to šlo, jsme do našich Maců a MacBooků nainstalovali první verzi před malou chvílí představeného operačního systému, macOS 10.15 Catalina. Pokud byste si tuto verzi chtěli vyzkoušet i vy, tak samozřejmě můžete – stačí využít návodu, který zobrazíte kliknutím na odkaz níže. Pojďme se tedy v rámci tohoto článku podívat na první pohled na novinky v novém macOS 10.15.

První pohled na novinky

Co vás ihned po prvním spuštění zaujme, je určitě nová dynamická tapeta, která vypadá naprosto famózně. Když se mi MacBook poprvé zapnul s novým operačním systémem, byl jsem fotografií opravdu unesen. Bohužel, moje radost poté jakýmsi způsobem opadla. Přihlásil jsem se a zjistil jsem, že se prakticky nic nezměnilo. Ihned po přihlášení na mě akorát vyskočila funkce Čas u obrazovky, kterou jsem si tedy nastavil. V Docku se nyní nachází o dvě ikony více, jelikož došlo ke zrušení iTunes. Osobně mi však tento krok přijde naprosto ale naprosto zbytečný, jelikož si ani trochu nepřipadám, že bych měl v Macu nyní aplikaci na hudbu, podcasty a filmy. Zkrátka a jednoduše, dle mého názoru je to spíše 3x různá verze iTunes.

Jak už to jinak bývá zvykem, tak se v systémů nachází kupa bugů a chyb, na které jsem narazil i já. Několikrát se mi špatně načetly předvolby systému, než jsem se dočkal zobrazení nového uspořádání. Zde se také nachází položka Čas u obrazovky, kde si po vzoru iOS můžete zobrazit, jak dlouho času trávíte na Macu – nic nového. Nakonec jsem si ještě všiml lehké změny písma v Safari. Nová aplikaci Find My funguje vcelku dobře, ale dlouho jí trvá, než se „vzpamatuje“ a po opětovném spuštění najde všechna zařízení.

Závěr

Možná toho od Applu požaduji příliš, ale přijde mi, že jak v případě macOS, tak v případě iOS se snad už tři generace nic moc nezměnilo. Na první pohled byste určitě nepoznali, zdali můj Mac běží na macOS 10.15 Catalina, anebo na 10.13 High Sierra. Myslím si, že kdybych si změnil tapetu zpět na High Sierra, tak mě všichni začnou osočovat z toho, že neaktualizuji. Na první pohled tedy musím jablečnou společnost trochu zkritizovat, ale kdo ví, třeba se v rámci dalších aktualizací dočkáme vylepšení.

macos_10_15_catalina

Dnes nejčtenější

.