Zavřít reklamu

Po představení všech operačních systémů, Macu Pro a profesionálního displeje s pekelnou cenovkou přišla řada i na samotné vývojáře, kteří se dočkali představení hned několika nástrojů pro usnadnění jejich práce.

Prvním z nich byl RealityKit, který má výrazně usnadnit integraci 3D obsahu do AR aplikací. Ty by tak měly být nyní dokonalejší než tomu bylo doposud, což je pro jejich uživatele zajisté skvělá zpráva. Druhý nástrojem je pak Reality Composer, která má být jakýmsi “usnadňovačem” pro modelování 3D obsahu pro vývojáře, kteří nemají s prací s nimi příliš velké zkušenosti. Světlo světa pak spatřil i nástroj Motion Capture, který pomůže zachytit skrze fotoaparát iPhonu pohyb v reálném čase, což může být pro AR též velmi zajímavým bonusem. 

Po odhalení této trojice obsadila pódium v konferenčním sále dvojice ze studia Mojang, která tu světu ukázala AR hru Minecrafe Earth, ve které můžete kostičkovaný svět z monitorů přenést do světa reálného. Nutno podotknout, že AR verze Minecraftu vypadala skutečně bombasticky a hru posouvá na zcela novou úroveň. 

Jako další Apple ukázal nový framework s názvem SwiftUI, který je vytvořený speciálně pro Swift a umožňuje mimo jiné spousty možnosti aplikací při menším množstvím kódu, než které je potřeba nyní. Swift se nyní Applu podařil vylepšit natolik, že je možné změny v něm prováděné u iOS aplikací pozorovat de facto v reálném čase na virtuálním iPhonu či iPadu. 

Screen-Shot-2019-06-03-at-12.00.52

Dnes nejčtenější

.