Zavřít reklamu

Dnešní WWDC přinesla kromě softwaru i dva hardwarové produkty. Jedním z nich je Mac Pro, který je mezi počítači skutečnou bestií. Tepe v něm procesor Intel Xeon až s 28 jádry, osazen může být pak až 1,5 TB RAM. O grafickou práci se stará Radeon Pro VEGA 2 s 32 GB HBM2 pamětí. Do Macu Pro se navíc vejdou rovnou dvě. Všem je jasné, že toto není stroj pro běžného uživatele. Brutální výkon využijí především lidé pro náročnou grafickou práci. Technologické společnosti jako Adobe, Autodesk a Pixar už dokonce stačily tento stroj okomentovat.

 

Jsme neuvěřitelně nadšení novým Macem Pro, který představuje silný závazek vůči kreativcům pracujících ve 3D. Už jsme zahájili přenos řady pracovních nástrojů, abychom mohli co nejdříve využít ohromného výkonu Macu Pro.“ řekl Sebastien Deguy, viceprezident pro 3D a pohlcující technologie společnosti Adobe.

Zástupci Pixaru si pochvalují, jak se výrazně zrychlí nejnáročnější postupy 3D grafiky díky vynikající kombinaci paměti, šířky pásma a výpočetního výkonu. V Pixaru připomínají, že Apple skutečně pamatuje na profesionály a jejich potřebu vlastnit špičková zařízení.

„V Autodesku jsme unešeni z tohoto nového stroje a již začínáme pracovat na aktualizacích AutoCADu, Mayi, Fusionu a Flamu. Tato úroveň inovace v kombinaci s grafickými rozhraními nové generace přinášejí extrémní grafický výkon. Naše produkty budou mít s tímto strojem pro uživatele větší hodnotu.“ pochvalují si nový Mac Pro ve společnosti Autodesk.

Spolu s Macem Pro Apple představil i displej Apple Pro Display XDR, který disponuje úhlopříčkou 32“ a 6K rozlišením.

mac pro

Dnes nejčtenější

.